Politiebond ACP

ACP: `Vertrouwen in goede samenwerking met beoogd korpschef nationale politie'

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft vanmiddag (maandag 11 april 2011) bekendgemaakt dat Gerard Bouman door minister Opstelten is aangesteld als kwartiermaker en beoogd korpschef nationale politie. Hij zal zich in deze functie bezighouden met de inrichting en realisatie van het nieuwe landelijke politiekorps. De ACP vertrouwt op een goede samenwerking met Bouman. De ACP verwacht dat hij zich zal inzetten voor het bevorderen van een veiliger leefomgeving en een effectievere opsporing en daarbij de professionaliteit van collega's en de kwaliteit van het politiewerk goed voor ogen houdt.

De ACP heeft al eerder gezegd vóór de gekozen lijn van het kabinet te zijn om een landelijk politiekorps in te richten, onder leiding van één 'blauwe' korpschef. Deze krijgt de dagelijkse leiding en het beheer van de politie in handen. Dit schept voor alle betrokken partijen duidelijkheid in de aansturing van de politie. Daarbij vindt de ACP het wel belangrijk dat de betreffende korpschef, waarvan nu bekend is dat Gerard Bouman is aangesteld als kwartiermaker en beoogd korpschef, een bepaalde mate van onafhankelijkheid en ruimte krijgt om vanuit de eigen professionaliteit te functioneren. De ACP hoopt dat Bouman deze ruimte ook daadwerkelijk krijgt.

Kernpunten

De politie dicht bij de burger, voldoende veiligheid voor de diender op straat, ontwikkeling in het vak en de professionaliteit van de politieman/-vrouw en het terugdringen van de bureaucratische last zijn wat de ACP betreft kernpunten. De ACP gaat er vanuit dat Gerard Bouman deze aandachtspunten ook voor ogen houdt en dat hij staat voor zijn mensen.

---

11/04/11 16:21

---