Politiebond ACP

ACP: `Verregaand loyaal en keihard gewerkt in Hollands Midden'

De collega's in Hollands Midden werden afgelopen weekend geconfronteerd met een incident (het schietincident in Alphen aan den Rijn) dat zijn weerga niet kent en ook voor politiebegrippen nauwelijks voorstelbaar is. Onder uiterst moeilijke omstandigheden hebben de collega's zaterdagmiddag (9 april) sturing moeten geven aan processen die nodig waren om de openbare orde te herstellen en te handhaven. De collega's hebben bovendien kordaat opgetreden en vol overgave gehandeld als het gaat om het opsporingsonderzoek en het wegnemen van de dreiging van aangekondigde acties in andere winkelcentra in Alphen aan den Rijn.

De regiobestuurder van de ACP heeft na ruggespraak met enkele leden in de avonduren een bezoek gebracht aan de plaats delict. Uit gesprekken met collega's bleek de verregaande loyaliteit met hun vak. Niet alléén uit andere regio's en andere diensten kwam meteen bijstand op gang, collega's zijn ook in hun vrije tijd in het uniform gesprongen en hebben zich gemeld om dienst te doen.

Voorbarige berichtgeving

De ACP hecht er sterk aan te vermelden dat zij pal achter de collega's in Hollands Midden staat en dat zij met nadruk afstand neemt van de voorbarige berichtgeving dat er door de politie zou zijn gefaald met betrekking tot deze vreselijke gebeurtenis. De ACP respecteert het feit dat er onderzoek wordt gedaan door de rijksrecherche. Daarbij wil de ACP wel aangeven dat pas op basis van de uitkomst van dat onderzoek conclusies getrokken kunnen worden.

Waardering

Als ACP zijn wij op de hoogte van de moeilijke omstandigheden, waaronder de collega's in Hollands Midden momenteel hun werk moeten doen. Daar heeft de ACP veel waardering voor. De ACP zal zich blijven inspannen voor de collega's in Hollands Midden en pal staan voor hun belangen. De ACP wil ook vanaf deze plek haar medeleven betuigen aan de de slachtoffers en nabestaanden voor wie deze tijden uiterst moeilijk zullen zijn.

---

11/04/11 16:58

---