Gemeente Leeuwarderadeel


Gemeenten Utrecht onder indruk samenwerking Leeuwarderadeel en Aquario

11-04-2011 15:06

Maandag 14 maart van dit jaar hebben bestuurders en medewerkers van de provincie Utrecht en van vijf gemeenten uit deze provincie een bezoek gebracht aan de gemeente Leeuwarderadeel en Aquario watermanagement BV.

Wethouders en regieambtenaren van de gemeenten IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater en Woerden luisterden geboeid naar de enthousiaste presentatie van regieambtenaar Henk Hiemstra van de gemeente Leeuwarderadeel. Hiemstra vertelde over de wijze van uitbesteding van het beheer en onderhoud van de riolering aan Aquario. Hij gaf aan dat hij zijn regierol goed kan vervullen. "De medewerkers van Aquario zijn mijn collega's op afstand die mij ondersteunen en van extra kennis voorzien" aldus Hiemstra.

Voorafgaand aan het bezoek aan Leeuwarderadeel is de afvaardiging bij Aquario watermanagement BV te Sneek op bezoek geweest. Tijdens dit bezoek hebben zij een rondleiding door het bedrijf gekregen waarbij de werkzaamheden van Aquario zijn toegelicht.

De Utrechtse delegatie was onder de indruk van het enthousiasme van Leeuwarderadeel over de samenwerking met Aquario. Zij heeft deze dag goed zicht gekregen op een praktische manier van samenwerking in de afvalwaterketen.

Op foto 1 luisteren bestuurders en medewerkers gemeenten en provincie Utrecht in de raadzaal naar de uitleg van regieambtenaar Henk Hiemstra van de gemeente Leeuwarderadeel.

Op de 2 foto krijgt het gezelschap uitleg van een buitendienstmedewerkers van Aquario.

Bron: Aquario watermanagement BV/Titia Algera

---