Gemeente Almelo

Denizli week officieel van start

11 april 2011 - Met de onthulling van een geveldoek aan de voorkant van het Stadhuis is vandaag de Denizli week van start gegaan. Locoburgemeester Jan van Marle ging, met een leerlinge van het Erasmus en een leerlinge van het TEV Anadolu Lisesi uit Denizli, in een hoogwerker om samen het geveldoek te onthullen.

foto Jan Bril

Speciaal voor het bezoek aan Almelo hebben de kunstenaars een geveldoek ontworpen. Bij de onthulling waren aanwezig de kunstenaars, leden van het organisatiecomité uit Denizli en ook leerlingen van het TEV Anadolu Lisesi en scholengemeenschap het Erasmus.

Het Denizli-comité heeft zich enorm ingezet om in samenwerking met de gemeente Almelo een gevarieerd en interessant programma samen te stellen voor de kunstenaars, musici, volksdansers en officiële delegatie uit Denizli die deze week in Almelo zijn.

Hof 88 vertoont maandag en dinsdagavond om 20.15 uur de Turkse film Soul Kitchen (Nederlandse ondertiteling). Uitgebreide informatie over deze film vindt u op www.hof88.nl.

Muziekspektakel

Een Osmaanse muziekband en de volksdansgroep Pahoy treden deze week op diverse locaties op in Almelo. Zij zorgen voor een waar muziek- en dansspektakel. Woensdag om 13.15 uur treden zij op in het Meulenbelt; donderdag om 10.00 uur in de Kapelzaal van Hof 88 en donderdag van 19.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 10.30-12.00 uur en van 14.30-16.00 uur op de Koornmarkt.

In de Denizli week in Almelo presenteert Denizli zich ook met producten die uit onze partnerstad Denizli, Turkije komen, zoals textiel, glaswerk en Turkse lekkernijen. Deze presentatie van producten wordt gehouden in de Amadeuszaal van het Theaterhotel Almelo. Voor de bezoekers is er een cadeautje van Denizli. Maar hier geldt wel, zolang de voorraad strekt!

De openingstijden zijn:

Dinsdag 12 april: van 10.00 tot 17.00 uur

Woensdag 13 april: van 10.00 tot 17.00 uur

Donderdag 14 april: van 10.00 tot 21.00 uur

Vrijdag 15 april: van 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag 16 april: van 10.00 tot 16.00 uur

Bestuurlijke delegatie

Een aantal raadsleden zijn dinsdag 12 april aanwezig bij de informatieve raadsvergadering. Tijdens deze raadsbijeenkomst worden vanaf 19.15 uur de projecten die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd tussen Denizli en Almelo, gepresenteerd. Dit is een openbare bijeenkomst. Donderdag arriveert de burgemeester van Denizli, de heer Osman Zolan. Op zaterdagmorgen brengt de Turkse delegatie een bezoek aan de Moskee en komen zij in contact met Turkse organisaties in Almelo. In dat weekend is er ook kermes, een soort braderie, bij de moskee.

Overige activiteiten


· Prof. Dr. Celal Simsek is een vooraanstaande archeoloog. Hij houdt donderdag 14 april om 20.00 uur in De Schouw een lezing over Laodikeia, een oudheidkundige opgraving in Denizli.


· Hans Kaldenbach geeft een interactieve workshop over cultuurverschillen op woensdag 13 april om 20.00 uur in de Bibliotheek Almelo. Aanmelden hiervoor bij e.houpst@almelo.nl


· De Turkse bestuursleden van de Kamer van Koophandel hebben deze week een ontmoeting met hun Nederlandse collega's, bezoeken het WTC en ontmoeten regionale ondernemers bij FC Twente.


· Van dinsdagmorgen tot en met vrijdagmiddag is de tentoonstelling in het Kreatief Centrum geopend en geven de kunstenaars workshops/demonstraties.

Almeloërs van harte welkom

De inwoners van Almelo zijn van harte uitgenodigd bij alle activiteiten die deze week worden aangeboden. Een prima gelegenheid om kennis te maken met de vele aspecten van de Turkse cultuur.