NederlandSchoon vraagt aandacht voor schone bedrijfsterreinen

Persbericht van Stichting Nederland Schoon

Schoon werkt beter!

Tilburg, 11 april 2011 - Stichting Nederland Schoon vraagt aandacht voor de schoonheidsgraad van industrieterreinen en het schoonhouden hiervan. In samenwerking met DHL en Milgro is vandaag in dit kader een speciale actie gestart bij de vestiging van DHL op industrieterrein Vosseberg in Tilburg. De ambassadeur van NederlandSchoon, Rob Geus, heeft samen met de directie van DHL als eerste de bezem over het terrein gehaald en vervolgens het stokje aan de andere bedrijven op het industrieterrein overgedragen.

Nederland is redelijk schoon en scoort een 7,7 op de schaal van 10. Enkelel gebieden, waaronder industrieterreinen, blijven echter achter en zijn, meer dan wenselijk, vervuild. Een vervuilde omgeving nodigt uit tot fout weggooigedrag van bezoekers. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat vervuiling sneller leidt tot onveilige situaties.

DHL is gevestigd op meerdere industrieterreinen in Nederland. Zij stellen zich tot doel om samen met de andere daar gevestigde bedrijven, deze terreinen schoon te maken en vervolgens schoon te houden. Zij worden hierbij ondersteund door Milgro bv, een bedrijf met een andere visie op afvalmanagement. Stichting Nederland Schoon juicht dit initiatief van harte toe, aangezien op deze wijze de betrokkenheid van de ondernemers bij de eigen omgeving wordt vergroot.

Na de officiële aftrap is een team van ABR Schoonmaakdiensten, specialist op het gebied van projectmatige schoonmaak, met het opruimen van het terrein aan de slag gegaan. Daarnaast hebben zij de bedrijven op industrieterrein Vosseberg bezocht om hen een NederlandSchoon actiepakket aan te bieden. Dit pakket bestaat uit de alom bekende Nederland Schoon afvalbak, de peukenpaal en postermateriaal. Ook zitten er een paar handige gadgets bij.

Stichting Nederland Schoon
Stichting Nederland Schoon zet zich al sinds 1991 in om de hinder van zwerfafval in Nederland te voorkomen en te bestrijden. De stichting neemt deel aan het Focusprogramma Zwerfafval 2010-2012. Dit is een gezamenlijk project van de gemeenten en het bedrijfsleven, te weten de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), VNO-NCW (ook namens MKB Nederland), Agentschap NL (voorheen SenterNovem) en Stichting Nederland Schoon. Het Focusprogramma moet er voor zorgen dat Nederland daadwerkelijk schoner wordt. Meer informatie over het Focusprogramma Zwerfafval vindt u op www.nederlandschoon.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.




Razende Robot Reporter