Dienstenbond CNV

Nieuws

23 maart 2011

Onderhandelingen Sociaal Plan NDC weer opgepakt

Afgelopen vrijdag heeft CNV Media samen met de andere bonden informeel gesproken met NDC over een nieuw Sociaal Plan. Partijen zijn naar aanleiding van dit gesprek overeengekomen de onderhandelingen wederom op te pakken. Een eerste overleg is gepland en zal plaatsvinden op maandag 11 april 2011.

Het huidige Sociaal Plan is juli 2010 verlopen. Medio 2010 zijn er nieuwe gesprekken over het Sociaal Plan gevoerd. We zijn er toen niet uit gekomen, maar NDC was wel bereid om het Sociaal Plan met nog eens 6 maanden te verlengen tot januari van 2011.

In januari zijn we opnieuw om tafel gegaan en hebben als CNV Media in Groningen en Leeuwarden ledenvergaderingen gehouden. Op basis van de input van die ledenvergaderingen hebben we getracht tot nieuwe afspraken te komen, maar daar zijn we als partijen niet in geslaagd. Maximaliseren van vertrekregelingen, zoals door NDC voorgesteld, werd door de leden niet geaccepteerd. Dit omdat de leden hun kans op ander werk heel laag inschatten. Leden gaven aan dat de arbeidsmarktpositie in het noorden zeer slecht is.

Partijen zijn toen wel gestart met de onderhandelingen voor een nieuw Sociaal Plan, maar als snel bleek dat de verschillen van inzichten te groot waren om de onderhandelingen op dat moment voort te zetten.

Omdat CNV Media net als de andere partijen wel hecht aan een goed sociaal vangnet dat voor iedereen geldt en willekeur uitsluit, hebben we na een "afkoelingsperiode" met de benen op tafel gesproken om te verkennen of we aanleiding zagen om weer met elkaar in gesprek te gaan omtrent een nieuw Sociaal Plan. Dit informele overleg heeft concreet een datum opgeleverd waarop we weer gaan onderhandelen.

Dit overleg vindt plaats op 11 april 2011. Als CNV Media willen wij daar wederom gaan kijken naar mogelijke oplossingsrichtingen. Die willen we als CNV Media graag met onze leden bespreken. Met onze collega vakbonden is afgesproken dat het daarom zaak is om zoals tijdens de vorige ledenvergadering is aangegeven echt gezamenlijk op te trekken. We hebben dan ook afgesproken dat mocht er aanleiding zijn CNV Media, FNV Kiem, en NVJ gezamenlijke ledenbijeenkomst(en) beleggen over de richting en (mogelijke) inhoud van het Sociaal Plan NDC.

Mocht u nu nieuwe ideeën hebben over de mogelijke richting van het Sociaal Plan NDC hebben, dan horen we dat graag. U kunt uw opmerkingen sturen naar uw bestuurder Gert-Jan Seffinga. Hij is te bereiken via e-mail g.seffinga@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch 0512- 583 440