Ingezonden persbericht


Talkshow THE MIX over underground in pop, jazz en hedendaags klassiek

Wat moet de underground nu nog?
Tom Engelshoven (OOR) en Robbert Tilli (MCN) in gesprek met Leon Caren (Subbacultcha, De Nieuwe Anita), fluitiste Anne La Berge (Splendor, Zaal 100) en "in your face"-jazz gitarist Jasper Stadhouders

Maandagmiddag 11 april, 17:30 uur, Muziek Centrum Nederland, Rokin 111 Amsterdam

Hoe ziet de muziek-undergroundscene anno 2011 eruit? Heeft die nog wel relevantie en bestaansrecht? Of misschien juist wel meer dan ooit? Hoe houdt de underground zich in het huidige politieke klimaat, waarin de regering Rutte muzikanten dwingt tot een bestaan als ondernemende middenstander? Wat zijn de gevolgen van minder subsidie en overheidssteun voor muziek die bewust niet voor de massa gemaakt wordt? En: wat vindt 'het volk' eigenlijk van underground? Te elitair? Drie undergroundmuzikanten uit pop, jazz en hedendaags klassiek buigen zich over deze vragen. Inclusief live muziek! Presentatie door Robbert Tilli (MCN) en Tom Engelshoven (OOR).

Na de talkshow gaat de bar open en is er napraten met gasten. Toegang gratis, meld je svp wel even aan bij Ewout@mcn.nl

Leon Caren is opperhoofd van Subbacultcha!, de alternatieve concertserie in Paradiso, magazine en platenlabel. Daarnaast is hij programmeur van poppodium De Nieuwe Anita en voorman van indierockband Blues Brother Castro waarvan de nieuwe cd in april verschijnt.

Anne La Berge is fluitiste, improvisator en componiste. Electronische vervormingen en percussie-effecten onderscheiden haar van het mainstream fluitrepertoire. Anne stichtte in 1999 Kraakgeluiden en is nu onder meer actief in het nieuwe klassiek/hedendaagse podiuminitiatief Splendor.

Jasper Stadhouders won als dertienjarige al het Prinses Christina Jazz Concours, maar richtte zich snel op de meer heftige improv/experiment. Hij speelt onder meer in het 'in your face' jazztrio Cactus Truck. En werkt inmiddels veel samen met gelijkgestemde muzikanten.

MCN MIXT elke maand!
MCN nodigt in THE MIX elke maand 3 topmuzikanten uit verschillende genres uit om te praten over hun drijfveren, hun muziek en elkaars muziek. En om samen live te spelen. Eerdere gasten waren onder anderen: Wende Snijders, Def P, Saskia en Serge, Corrie van Binsbergen, Harry Sacksioni, Carel Kraaijenhof en Claron McFadden. Na afloop gaat steevast de bar open en is er volop gelegenheid om na te praten en nieuwe contacten op te doen. Zie deze link voor videoverslagen van eerdere afleveringen.

U krijgt deze mail omdat u een relatie bent van MCN of omdat u aangegeven heeft informatie over MCN-cursussen en muziekcafés te willen ontvangen. Wilt u geen e-mailingen over bijeenkomsten van MCN meer ontvangen? Klik dan hier.

Muziek Centrum Nederland

Rokin 111
1012 KN Amsterdam
T
F
020 344 60 00
020 673 35 88

info@mcn.nl
www.mcn.nl