Uitgeverij Unieboek het Spectrum


#Sterrenchefs : Een uniek fotoboek met de sterrenchefs van Nederland!

Maandag 11 april 2011

Fotograaf Daniel Maissan is de afgelopen twee jaar bezig geweest met een uitzonderlijk project: het fotograferen van alle sterrenchefs van Nederland. Zijn reis ging van Noord-Groningen tot het zuidelijkste puntje van Maastricht. Onderweg portretteerde hij -op een zeer originele wijze- de markante koppen van de culinaire top van Nederland.

#Sterrenchefs is een uniek boek waarin gastronomie en fotografie samenkomen. Naast de 103 prachtige portretten zijn er evenzoveel handgeschreven recepten van de chefs zelf opgenomen. Deze combinatie geeft een bijzondere inkijk in het karakter en de stijl van de sterrenchefs. Tien van deze toprecepten zijn aangepast voor de thuiskeuken. Vijftien chefs vertellen op persoonlijke wijze over hun drijfveren en inspiratie. Het voorwoord is geschreven door Ronald Giphart.

* 103 schitterende portretten met een originele twist
* 103 handgeschreven recepten van de culinaire top van Nederland
* 10 werkbare recepten, 15 interviews, 103 biografieën

Bekijk alvast een voorproefje op www.sterrenchefs.nu.

#Sterrenchefs magazine

Op 11 april verschijnt naast het boek #Sterrenchefs ook het speciale #Sterrenchefs magazine. Fotograaf Daniel Maissan raakte tijdens het maken van #Sterrenchefs zo geïnspireerd dat een boek van 500 pagina's niet genoeg was om al zijn verhalen in kwijt te kunnen. #Sterrenchefs magazine gaat verder waar het boek ophoudt. Het geeft het verhaal achter de schermen, een spectaculaire reportage over hét champagnehuis van Reims, een ster van het witte doek kookt met een ster uit de keuken en nog veel meer.

#Sterrenchefs magazine:

* The making of #Sterrenchefs in tekst en beeld
* Leo Blokhuis en Ricky Koole koken met Ron Blaauw
* Victoria Koblenko luncht in Ivy

* Gouden ticket: hoe bemachtig je het felbegeerde gratis diner in een van de 5 geselecteerde sterrenrestaurants?

* Interview met ex-sterrenchef Pascal Jalhay
* Column van Ronald Giphart

* Chefs over hun stiekeme liefde voor snacks
* Reportage over een top champagnehuis

* Alle sterrenrestaurants op een rij

Over de fotograaf

Fotograaf Daniel Maissan werkte 17 jaar in de horeca. Als hij genoeg geld had verdiend ging hij reizen, zo ontmoette hij zijn grote liefde: fotografie. Hij fotografeert nu al jaren voor verschillende opdrachtgevers en magazines. Daniel is gefascineerd door mensen. Hij wil het liefst uitvinden wie de persoon is die hij voor de camera heeft staan. Hij reist regelmatig naar Afrika en Azië en houdt ervan om door de straten te wandelen, mensen te ontmoeten en de positieve kant van de derde wereld te vangen. Daar maakt hij het liefst hoopvolle, optimistische foto's waarbij niets wordt geënsceneerd. In Nederland gaat hij juist op zoek naar uitersten. Kunstzinnig, maar altijd met een vette knipoog.

`Ik wil een verhaal met humor vertellen, een foto bedenken die de afgebeelde persoon menselijker maakt.' aldus Daniel Maissan.