Ingezonden persbericht


DATA-collectief introduceert Personal Sales Assistant-service

Nieuwegein, 11 april 2011 - Het DATA-collectief - het bedrijf achter de grootste en enige collectieve bedrijvendatabase van Nederland - lanceert een nieuwe service: de Personal Sales Assistant (PSA). Het bedrijf combineert daarmee de kracht van de DATA-collectief-database en de expertise van een goed getrainde medewerker die de verkoopafdeling op locatie of op afstand ondersteunt.

Het DATA-collectief lanceerde onlangs een unieke bedrijvendatabase met daarin de gegevens van 2,3 miljoen Nederlandse bedrijven en 3,6 miljoen bijbehorende contactpersonen. De gebruikers van deze database zorgen er gezamenlijk voor dat de gegevens up-to-date zijn en blijven.

De lancering van de PSA-service is een praktische aanvulling op dit initiatief. De dienst bestaat uit het werven, opleiden en inzetten van een salesmedewerker die rechtstreeks gekoppeld is aan de accountmanager of verkoper bij de klant. Deze Personal Sales Assistant ondersteunt bij de acquisitie, brengt doelgroepen in kaart en genereert een constante stroom van afspraken met relevante prospects. Hij of zij gebruikt daarbij de DATA-collectief-database.

De complete dienst is beschikbaar tegen een alles-in-eentarief inclusief de loonkosten van de medewerker en het onbeperkt gebruik van de software, adressen en contactgegevens in de DATA-collectief-database. De minimale contractduur voor het inhuren van een Personal Sales Assistant is twee maanden. Daarna is de overeenkomst op elk gewenst moment te beëindigen.

De PSA-service is in twee varianten beschikbaar: op locatie bij een klant of op afstand vanuit het kantoor van het DATA-collectief in Nieuwegein. Bij de keus voor de interne variant zorgt het DATA-collectief voor de werving en training van een medewerker in de regio waar de klant actief is. Bij de externe variant selecteert het DATA-collectief een medewerker uit de bestaande pool van eigen ervaren salesondersteuners.

"Verkopers zijn vaak veel tijd kwijt aan het in kaart brengen van prospects. Dat gaat ten koste van de tijd die ze in de daadwerkelijke verkoop kunnen steken. Met onze PSA-service komen we hen tegemoet. Deze dienst voorziet niet alleen in een professionele salesassistent, maar ook in een optimale verkoopondersteunende tool in de vorm van onze DATA-collectief-database. Die combinatie is een sterke basis voor commercieel succes", zegt Remco Dekker, directeur van het DATA-collectief.

###

Over het DATA-collectief
Het DATA-collectief is een initiatief van WinRIS, leverancier van salesondersteunende software. Het DATA-collectief voorziet in een actuele, verrijkte database met NAW-gegevens, contactpersonen en detailinformatie op bedrijfsniveau, die door de gebruikers gezamenlijk up-to-date gehouden worden. Meer informatie is te vinden op www.datacollectief.nl.


Ingezonden persbericht