Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Xander den Uyl gekozen als fractievoorzitter PvdA Noord-Holland PvdA draagt Tjeerd Talsma en Elvira Sweet voor als gedeputeerden

De coalitieonderhandelingen tussen VVD, PvdA, D66 en CDA in Noord-Holland hebben geresulteerd in een akkoord tussen die vier partijen. Afgesproken is dat de PvdA twee gedeputeerden mag leveren voor het nieuw te vormen College. De fractie heeft besloten de volgende twee personen voor benoeming aan Provinciale Staten voor te dragen:


1. Tjeerd Talsma: De heer Talsma is twaalf jaar lid van de Provinciale Staten en heeft een ruime ervaring op het gebied van Wegen Verkeer en Vervoer en Ruimtelijke Ordening. De afgelopen vier jaar heeft hij als fractievoorzitter leiding gegeven aan de PvdA-fractie. Hij was lijsttrekker en onderhandelaar voor zijn partij. Talsma woont in Callantsoog. Tjeerd Talsma heeft geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is in het dagelijks leven rector aan het Gerrit Rietveld College in Utrecht. Deze baan zal hij verwisselen voor het gedeputeerdenschap. Zijn portefeuille wordt Ruimtelijke Ordening en Milieu.


2. Elvira Sweet: Mevrouw Sweet is nieuw in de Staten gekozen. Zij heeft een grote bestuurlijke ervaring in Amsterdam. Sweet werd in 1998 gekozen in de Amsterdamse gemeenteraad. Van 2002 tot 2010 was zij stadsdeelvoorzitter in Amsterdam Zuidoost, met in haar portefeuille onder meer sociaal-economische vernieuwing, cultuur, veiligheid, economische zaken en arbeidsmarktbeleid. Elvira Sweet studeerde pedagogiek en is onder meer werkzaam geweest in het onderwijs en zorg. Op dit moment is zij werkzaam als ondernemer met een eigen bedrijf: EMS Consultancy. Sweet wordt gedeputeerde Cultuur, Bestuur en Zorg.

Behalve de beide kandidaat-gedeputeerden koos de fractie ook een nieuwe fractievoorzitter. Xander den Uyl zal de PvdA-fractie in Provinciale Staten gaan leiden. De Haarlemmer Den Uyl is nieuw in Provinciale Staten. Hij is voor AbvaKabo FNV bestuurslid van het ABP. Behalve Den Uyl werden ook Rob Meerhof (vice-fractievoorzitter), Naima Ajouaau (secretaris) en Liesje Klomp (penningmeester) gekozen in het fractiebestuur.


*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor redacties



Provincie Noord-Holland