Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 11 april 2011
t.a.v. redacties binnenland/regio-redacties/geestelijk leven 293 woorden

Bisdom Rotterdam spreekt diep medeleven uit
Kerkcentrum De Bron open voor gesprek

Mgr. A. H. van Luyn s.d.b. heeft met groot verdriet kennis genomen van het drama van afgelopen zaterdag in Alphen aan den Rijn. Zijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun dierbaren. Hij spreekt zijn dank en waardering uit aan allen die betrokken zijn bij de hulpverlening. In verbondenheid bidt hij om Gods ontferming.

De parochie H. Thomas en haar pastores reageren diep geschokt op dit drama. De plaats waar de gewelddadige dood om zich heen sloeg, is direct verbonden met het kerkelijk centrum 'De Bron'. De RK-parochie kerkt daar samen met de PKN-gemeente. Het mocht een plaats zijn van ontmoeting, naast het winkelcentrum 'Ridderhof'.

"Wat er nu gebeurd is, is niet te bevatten. Verdriet is er gezaaid in vele gezinnen, bij mensen die het hebben meegemaakt, bij mensen die zijn getroffen, bij nabestaanden van de slachtoffers, bij de familie van de dader. Met lege handen stonden de pastores en predikanten naast de hulpverleners in 'De Bron', waar slachtofferhulp werd verleend. Alleen een hand op een schouder leggen en een luisterend oor bieden, was wat wij konden doen. Met alle bewoners delen de parochianen en de pastores deze traumatische ervaring in een wereld die verdergaat, maar niet voor iedereen. Mogen de inwoners van Alphen aan den Rijn steun vinden bij elkaar en met elkaar oplopen naar een hoopvol perspectief. De parochie H. Thomas wil daaraan haar bijdrage geven vanuit de vaste overtuiging dat niet de duisternis maar het Licht zal overwinnen.", aldus de pastores van de parochie.

In de parochie zijn voorbereidingen getroffen ten aanzien van begeleiding door de pastorale beroepskrachten waarbij vanaf vandaag in De Bron van 's morgens 08.00 uur tot middernacht de mogelijkheid zal zijn tot gesprek. Ook de Bidkapel is daar open.

Einde persbericht