Persbericht

11 april, 2011

Antidiefstal lokaliseert, blokkeert en wist de inhoud van telefoons

Bij diefstal van mobiele telefoons is het mogelijk om deze via internet te blokkeren en de dief te traceren via een ingebouwd GPS-systeem. Mobiele telefoons kunnen door het Mobile Security antidiefstal-programma van BullGuard op afstand bestuurd worden, ongeacht waar de telefoon zich bevindt. Zo kan data beveiligd worden en de telefoon teruggevonden worden bij diefstal of verlies.

Tegenwoordig worden mobiele telefoons gebruikt als computers. Dit brengt met zich mee dat zowel de data als het toestel zelf vatbaar is voor diefstal. Telefoons bevatten gevoelige informatie zoals wachtwoorden en persoonlijke documenten. Vaak is het mogelijk toegang te krijgen tot het gehele sociale netwerk van de eigenaar van het toestel. Verlies of diefstal kan dus ernstige gevolgen hebben. Onderzoek van Actua, verzekeraar van smartphones, laat een stijging in diefstal van smartphones van 40 procent zien in 2010 ten opzichte van het jaar ervoor. In België was dit 12,6 procent en in Luxemburg 9,2 procent. Dat zou vooral komen doordat in die landen, in tegenstelling tot in Nederland, de dure smartphones vooral zijn voorbehouden aan zakenmensen. In Nederland werden de laatste twee jaar circa drie miljoen smartphones verkocht.

Telefoons op afstand bestuurbaar
Mobile Security van BullGuard heeft een antidiefstal-module die beheerd kan worden via een webbrowser. Hiermee kunnen telefoons geblokkeerd worden bij diefstal, of kan het toestel en daarmee alle persoonlijke informatie volledig worden gewist. Hierdoor kan geen toegang verkregen worden tot persoonlijke data en andere functies op de telefoon.

Het is voor een gebruiker lastig om zijn telefoon te blokkeren. Dit kan alleen door het IMEI-nummer van de telefoon door te geven aan de politie of provider. Echter, weinig mensen weten hun IMEI-nummer of denken er niet aan dit nummer te noteren voordat de telefoon gestolen of verloren is. Maar zelfs wanneer een telefoon geblokkeerd is, is het niet altijd zeker dat de telefoon niet in het buitenland gebruikt wordt door een andere provider.

Installatie van een antidiefstal-module op telefoons is een oplossing voor deze problemen. Dit betekent dat men niet langer afhankelijk is van het binnen handbereik hebben van het IMEI-nummer. Ook kan de zorg dat het toestel in het buitenland gebruikt zal worden met een andere provider, worden weggenomen.

De politie kan met hulp telefoons terugvinden
Het traceren van telefoons is een feature van de Security Suite van BullGuard. Op deze manier kan snel achterhaald worden of iemand zijn telefoon is vergeten of dat deze is gestolen. Als blijkt dat de telefoon gestolen is, moet contact opgenomen worden met de politie.

"Met een effectieve antidiefstal-functie is de telefoon beter beveiligd en is het mogelijk volledig gebruik te maken van de vele opties die de nieuwe smartphones te bieden hebben", zegt Filip Van Ryn, sales manager Benelux van BullGuard." Je moet je niet laten weerhouden om te internetbankieren, websites te bezoeken die beveiligd zijn door middel van wachtwoorden en up-to-date te blijven op sociale netwerken."

Antidiefstal voor meeste platforms
Naast antidiefstal bevat BullGuard Mobile Security nog andere functies. Een voorbeeld hiervan is de anti-malware functie die beveiligt tegen virussen en spyware. Mobile Security werkt op Android, Symbian, Windows Mobile en Blackberry. Dit betekent dat gebruikers eenvoudig hun beveiligingsabonnement kunnen overdragen naar een nieuwe telefoon. Mobile Security is eenvoudig te gebruiken, logisch en functioneel.

(541 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE