Ingezonden persbericht


Persbericht - 11 april 2011

Stemmen Radio 4 Top 400 van start
Radio 4 luisteraars kiezen favoriete klassieke muziek voor Top 400

Zojuist gaf Maartje van Weegen in het programma 'De Klassieken' het startsein voor het stemmen op de Radio 4 Top 400. Op de klassieke muziekzender bracht ze als eerste haar stem uit en draaide haar nummer één favoriet: de aria ´Schlummert ein, ihr matten Augen´, uit de Cantate ´Ich Habe Genug´ van Johann Sebastian Bach. Luisteraars kunnen tot en met 30 april stemmen op hun favoriete klassieke werken via www.radio4.nl. De Radio 4 Top 400 is van maandag 16 tot en met vrijdag 20 mei van 07.00 en 20.00 uur.

In de vorige editie van de Radio 4 Top 400 waren Bach en Mozart onmiskenbaar favoriet bij de luisteraar. De Mattheus Passion van Bach stond op nummer 1, gevolgd door het Requiem van Mozart en de Brandenburgse concerten van Bach. Ook dit jaar bepalen luisteraars door te stemmen hoe de Top 400 in mei gaat klinken. In een keuzelijst staan honderden bekende klassieke werken, maar ook op minder voor de hand liggende muziekstukken kan gestemd worden.

De presentatie van de Top 400 is in handen van Mark Brouwers, Miranda van Kralingen, Edwin Rutten, Hans Haffmans en Ab Nieuwdorp.

Radio4
Radio 4 brengt 24 uur per dag klassieke muziek. De zender neemt de luisteraar mee op een reis door de tijd, met de mooiste klassieke muziek van de middeleeuwen tot nu. Het aanbod van muziek op Radio 4 maakt dat er voor zowel de nieuwe als de ervaren liefhebber veel te genieten is. Radio 4 volgt het Nederlandse muziekleven actief en geeft aandacht aan jong talent. Jaarlijks zendt Radio 4 circa elfhonderd concerten uit, waarvan een groot deel live. Ook laat de zender de beste concerten en opera´s uit 's werelds beroemdste concertzalen horen. Radio 4 is dé klassieke radiozender.

Voor meer informatie: www.radio4.nl