Ingezonden persbericht


11 APRIL 2011

Nieuwe Algemeen Directeur NDC mediagroep

In aansluiting op de bekendmaking van de vereenvoudigde bestuursstructuur van NDC mediagroep op 31 januari jl., kan vandaag de voorgenomen benoeming bekend worden gemaakt van Gert Jan Oelderik tot Algemeen Directeur. NDC mediagroep is de uitgever van Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en een groot aantal lokale en regionale kranten, weekbladen en magazines, en maakt deel uit van NDC|VBK de uitgevers.

Gert Jan Oelderik (46) heeft een ruime ervaring in de dagbladuitgeverij, en was meest recent directeur-uitgever van NRC Media. Daarvoor was hij werkzaam bij Apple Benelux. Gert Jan Oelderik begint medio mei 2011 aan zijn nieuwe functie. De vacature van Algemeen Directeur was ontstaan doordat de statutaire directie van NDC mediagroep in de nieuwe bestuursstructuur is teruggebracht naar één directeur.

Theo van der Raadt, CEO van NDC|VBK de uitgevers: 'Gert Jan Oelderik heeft een hart voor dagbladen en tegelijkertijd een passie voor innovatie. Dat is precies de combinatie die nodig is om Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en de andere sterke merken van de NDC mediagroep in de komende jaren nog sterker te maken.'

De benoeming van een nieuwe Algemeen Directeur bij NDC mediagroep past binnen de door de Raad van Bestuur ingezette lijn om de drie kernactiviteiten (regionale media, boeken en educatieve uitgaven) van NDC|VBK zo krachtig mogelijk in de markt te positioneren.

EINDE BERICHT
Noot voor de redactie,