Gemeente Apeldoorn

Werkzaamheden Stationsstraat Zuid van start

Vanaf maandag 11 april start de gemeente Apeldoorn met de herinrichtingswerkzaamheden aan Stationsstraat Zuid, dit is het gedeelte tussen de Kalverstraat/Molenstraat en Stationsplein. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot medio juli.

Tijdens de werkzaamheden wordt Stationsstraat Zuid geheel afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt ter plekke met borden omgeleid. Voetgangers kunnen voorlopig tijdens de werkzaamheden van één zijde van Stationsstraat Zuid gebruik blijven maken. Het gedeelte Stationsplein tussen de Stationsstraat Zuid en de nieuwe fietsenstalling wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer.

Herinrichting
Het Stationsplein is ongeveer vijf jaar geleden heringericht. Nu is de rest aan de beurt: in 2011 worden het Stationsplein West en de Stationsstraat Zuid opgeknapt. Daarnaast bouwt spoorwegbeheerder ProRail een nieuwe onbewaakte fietsenstalling.

De herinrichting van Stationsstraat Zuid bestaat uit het verwijderen van de oude verharding tussen het Stationsplein en Molenstraat-Centrum, het veranderen van de vuilwaterriolering en aanleg van infiltratieriolering. Ook het verleggen en bijleggen van kabels en leidingen van de nutsbedrijven, het plaatsen van bomen en het aanleggen van nieuwe trottoirs, parkeervakken en rijbaan maken onderdeel uit van de werkzaamheden. Daarnaast wordt de straatverlichting vernieuwd. De Stationsstraat Zuid komt er ongeveer uit te zien als de Stationsstraat Noord, die een aantal jaren geleden opnieuw is ingericht.

Meer informatie over de werkzaamheden, de planning/fasering en de omleidingroutes is te vinden op http://www.apeldoorn.nl/stationsomgeving .

Einde persbericht


---- --