Hulpverleningsdienst Groningen



2de prikronde HPV-vaccinatiecampagne van start

Maandag 11 april gaat de 2de prikronde van de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker in de provincie Groningen van start. De vaccinaties worden op acht priklocaties gegeven. GGD Groningen hoopt dat de ruim 3.000 opgeroepen meisjes (geboren in 1998) de prik komen halen. Ook staat de GGD klaar voor de meisjes die hun eerste prik hebben gemist of nog in aanmerking komen voor een tweede of derde prik. Om goed beschermd te zijn tegen baarmoederhalskanker is het namelijk belangrijk dat de meisjes de serie van drie afmaken.

Drie prikken

Voor een goede bescherming tegen baarmoederhalskanker (HPV) is een serie van drie inentingen nodig. De serie van drie prikken afmaken is belangrijk, omdat het lichaam na één prik nog niet voldoende afweerstoffen aanmaakt om goed beschermd te zijn tegen het HPV-virus. Bij elke volgende prik wordt de afweerreactie versterkt. Na drie inentingen is een meisje voldoende beschermd. Meer informatie over baarmoederhalskanker vind je op deze website.

2de prik in week 15

De meisjes kunnen hun tweede prik in week 15 halen. Meisjes die de eerste prik hebben gemist of hun vaccinatie nog moeten afronden, zijn ook van harte welkom tijdens de 2de prikronde. In het najaar volgt de laatste vaccinatieronde. Hiervoor wordt een nieuwe oproep verstuurd. Wil jij weten wanneer, waar en hoe laat jij je prik kan halen? Kijk dan snel op het oproepschema.

Meer informatie

Meer informatie over baarmoederhalskanker (HPV) kunt u vinden op deze website. Deze informatie is ook te vinden in de vooraankondiging en uitnodiging die u en uw dochter in februari heeft ontvangen.

Wilt u meer informatie over de vaccinaties in de provincie Groningen? Dan kunt u contact opnemen met het Informatie Centrum Gezondheid van GGD Groningen.
07-04-2011 17:00