NCRV

Schepper & Co aan tafel: Hoeksteen van de samenleving onder vuur

Ingezonden door NCRV op 8 april, 2011 - 12:50



maandag, 11 april, 2011 - 17:10
Zender:
Nederland 2

Afgelopen week profileerde het CDA zich als de gezinspartij bij uitstek. De partij in crisis zoekt opnieuw haar elan in het gezin als hoeksteen van de samenleving. Tweede Kamerlid voor het CDA, Eddy van Hijum, stelde hierover een eerste discussienota op, `Verantwoordelijkheid en zorg voor elkaar'.

Van Hijum stelt dat de steeds herhaalde roep om zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk uur aan het werk te krijgen, een keerzijde kent. Het gaat uiteindelijk ten koste van de opvoeding en de mantelzorg. Is dat wat wij in Nederland willen? Of zijn het uiteindelijk weer de vrouwen die deze zorg als eerste oppakken, en moeten we dat willen?

Naast Eddy van Hijum ontvangt Jacobine Geel maandag in het NCRV-programma Schepper & Co aan tafel Jolanda Holwerda, uitgever van het magazine Lof (voor werkende moeders). Zij ziet vooral een heleboel kansen waarbij ambitie, werk en gezin heel goed samengaan. De idee dat meer werken inhoudt dat opvoeding en zorg minder worden, vindt zij achterhaald: "Zo steekt die balans niet in elkaar! Werk en leven moeten beter geïntegreerd worden."
Programma:
Schepper & Co aan tafel
Presentator:
Jacobine Geel
Website:
http://schepperencotv.ncrv.nl/