Ingezonden persbericht


Persbericht /agenda item

Datum: 7 april 2011
IS Live! Talkshow rond thema's uit de wereld van internationale samenwerking Over het nieuwe activisme

Maandagavond 11 april, 20:30-22:00 uur
De Balie, Amsterdam

Was de Arabische Lente er niet geweest zonder sociale media? Hoe ver reiken de tentakels van Facebook? Zitten ze in de Arabische wereld op onze hulp te wachten? Moet de Nederlandse slacktivist ook de barricaden op of is een goed doel 'liken' al genoeg? Deze en andere prangende vragen over het nieuwe activisme in de talkshow ISLive!

Presentatie
De presentatie is in handen van publiciste Marcia Luyten met als side-kick Monique Samuel, Nederlands-Egyptische auteur en politicologe.

Gasten
Samen ontvangen zij arabiste Petra Stienen aan tafel en praten met haar over democratisering in de Arabische wereld en de rol van social media. Vanuit Caïro geeft journaliste Amira Rahman antwoord op de vraag of Facebook ook een rol speelt bij het opbouwen van het nieuwe Egypte. Econoom en beroepsactivist Raj Patel, auteur van het boek 'De Waarde van Niets', beargumenteert waarom een hamburger eigenlijk 200 dollar zou moeten kosten en actrice Hanna Verboom vertelt over haar stichting GET IT DONE. Joop Hazenberg, auteur van het boek Change, en civic hacker Stef van Grieken praten over de polderlente en een overheid die achter de feiten aanloopt.

IS Live! online
De discussie in De Balie is ook live te volgen via een livestream (www.ismagazine.nl) en wordt via twitter en gastblogs live verslagen vanuit de zaal (#islive).

Meer informatie via www.ismagazine.nl

IS Live! is een initiatief van IS, NCDO. IS is hét tijdschrift over ontwikkelingshulp en globalisering.