Ingezonden persbericht


Hilversum, 11 april 2011

TV CANON: ALLEEN MAAR GROTE NAMEN IN CATEGORIE AMUSEMENT

De TV Canon brengt in de nieuwe categorie 'Amusement' een verzameling programmatitels, die gezamenlijk Nederland vele mooie televisieavonden hebben bezorgd. De bezoeker van de website www.tvcanon.nl kan een keuze maken uit amusementsprogramma's van grote namen als André van Duin, Mies Bouwman, Ron Brandsteder en Linda de Mol.

Bij het bekijken van de lijst komen onherroepelijk memorabele gedachten boven aan gezellige avonden met het hele gezin voor de buis, al dan niet met natte haren. Wie herinnert zich niet 'de caviarace' uit De Wiekentkwis, het 'stokkenvangspel' in De Ted Show of de gevleugelde uitspraak 'Licht uit, spot aan'? Verder eert de TV Canon in deze categorie de legendarische tv-persoonlijkheden Willem Ruis, Rudi Carell en Jos Brink, die hun onvergetelijke stempel hebben gedrukt op het amusement van de Nederlandse televisie.

Hieronder de twaalf titels op een rij:


1. Eén van de acht - AVRO

2. Twee voor Twaalf - VARA

3. Rudi Carell Show - VARA

4. Willem Ruis Sterrenshow - VARA

5. Zeskamp - NCRV

6. Van Duin op z'n Best - TROS

7. De Ted Show - NCRV

8. De Schreeuw van de Leeuw - VARA

9. Ik hou van Holland - RTL 4

10. Wedden Dat..? - AVRO

11. Ron's Honeymoon Quiz - TROS

12. Wiekentkwis- AVRO

Vanaf vandaag, maandag 11 april, is het mogelijk om te stemmen op de categorie 'Amusement', tot en met 31 juli aanstaande. Tot die tijd kan ook gestemd worden op de al gepubliceerde rubrieken 'Talkshow', 'Spiritualiteit', Human interest', 'Drama' en 'Humor'. Op dinsdag 26 april a.s. volgt een nieuwe categorie: 'Muziek'. De TV Canon telt in totaal twaalf categorieën en uit iedere categorie gaan vijf programmatitels door waarop de meeste stemmen zijn binnengekomen. De complete TV Canon bestaat dus uiteindelijk uit zestig programma's.

Klik hier voor beeldmateriaal van Willem Ruis

Klik hier voor beeldmateriaal van Rudi Carell

Klik hier voor beeldmateriaal van Mies Bouwman

Klik hier voor beeldmateriaal van Peter Knegjens

Klik hier voor beeldmateriaal van Joop Koopman

Klik hier voor beeldmateriaal van Jos Brink