Ingezonden persbericht


F5 verbreedt beheerportfolio met nieuwe virtuele appliance

Enterprise Manager biedt bedrijven, serviceproviders en cloud-leveranciers flexibel en kosteneffectief platform voor beheer fysieke en virtuele BIG-IP-oplossingen in geïntegreerde applicatiebeschibaarheidsinfrastructuur

Amsterdam, 11 april 2011 ­ F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), toonaangevend leverancier van oplossingen voor Application Delivery Networking (ADN), lanceert versie 2.2 van F5® Enterprise Manager(TM). Deze gecentraliseerde beheeroplossing stelt bedrijven, serviceproviders en cloud-leveranciers in staat om verschillende F5 BIG-IP® Application Delivery Controllers (ADC's) te beheren en te monitoren. Met deze nieuwe versie is de Enterprise Manager-oplossing ook beschikbaar als virtuele appliance. Deze biedt klanten meer flexibiliteit in het ontwikkelen van een hybride fysieke/virtuele omgeving voor maximale efficiëntie. Enterprise Manager Virtual Edition onderstreept de inzet van F5 om klanten meer keuzevrijheid en flexibiliteit te bieden bij het toepassen van fysieke en virtuele oplossingen.

Enterprise Manager biedt klanten realtime een totaaloverzicht van hun volledige applicatiebeschikbaarheidsinfrastructuur. Ook voorziet de oplossing in monitoring- en beheertools voor het optimaliseren van de prestaties en het aanpassen van de infrastructuur aan de eisen van een bedrijf. Versie 2.2 van Enterprise Manager omvat de volgende uitbreidingen.


· Flexibele gebruiksopties met de nieuwe virtuele versie - Om gevirtualiseerde infrastructuren voldoende schaalbaarheid te bieden, de IT-kosten te reduceren en in te spelen op steeds strengere eisen, zetten organisaties verschillende BIG-IP-oplossingen in. Dat zijn zowel fysieke als virtuele omgevingen voor het intelligent optimaliseren van applicaties en netwerkprestaties. Bedrijven hebben daarvoor een flexibel beheerplatform nodig, ongeacht of ze de verschillende ADC's binnen de firewall beheren of inzetten als managed service of cloud-oplossing. Met Enterprise Manager versie 2.2 hebben klanten de keus uit een virtuele of fysieke appliance. De virtuele versie helpt klanten bij het terugdringen van investeringskosten en maakt snelle inzet mogelijk. Ook besparen klanten op ruimte in datacenters en hebben ze minder medewerkers nodig met bepaalde hardwarecertificeringen .


· Uitgebreider SSL-beheer en rapportering - Nu klanten overstappen op 2K SSL-sleutels en de impact daarvan ervaren op de prestaties van hun applicatieservers, zoeken ze naar een manier om de transactie per seconde-informatie voor hun ADC's te volgen en te beoordelen. Enterprise Manager versie 2.2 voegt nieuwe rapportagemogelijkheden toe, die actuele en historische SSL-transacties vastleggen. Ook is het mogelijk om gemiddelde en piekbelastingen te vergelijken met maximumdrempels. Met deze informatie is een klant beter in staat om een planning te maken voor capaciteitsuitbreiding door het opwaarderen van SSL-licenties of hardwareplatformmogelijkheden. Zo is in te spelen op applicatiebehoeften.


· Automatisch volgen van einddata voor servicecontracten - Enterprise Manager versie 2.2 volgt de einddata van servicecontracten automatisch en neemt deze op in rapportages. Ook is het mogelijk om waarschuwingsmeldingen naar beheerders te sturen voordat een servicecontract afloopt. Een bedrijf hoeft deze contracten niet meer handmatig te contoleren. Beheerders zijn er daarnaast zeker van dat de service voor bedrijfskritische BIG-IP-systemen altijd gegarandeerd is.


· Ondersteuning van externe databases - Enterprise Manager slaat prestatiedata traditioneel op in een interne MySQL-database. Hoewel externe databases en rapportagediensten toegang hebben tot deze MySQL-database, kan een externe database prestatiedata niet direct opslaan. Voor klanten die deze data toch liever in een externe database opslaan, biedt versie 2.2. nu die mogelijkheid. Klanten kunnen daardoor zoveel opslagruimte configureren en toewijzen als ze nodig hebben voor het vastleggen van prestatiegegevens voor analyse.

"Veel grote organisaties vertrouwen op de F5 BIG-IP-oplossingen die ervoor zorgen dat hun fysieke en virtuele infrastructuren blijven inspelen op de snelgroeiende applicatiebeschikbaarheidseisen", zegt Jason Needham, Senior Director Product Management bij F5. "Enterprise Manager Virtual Edition helpt klanten niet alleen bij het terugdringen van kosten, maar verbetert ook de wendbaarheid en schaalbaarheid. Klanten beschikken over de flexibiliteit om zelf te kiezen hoe zij hun infrastructuren willen configureren. Elke mix van fysieke en virtuele apparaten is daarbij mogelijk."

"F5 laat zijn klantgerichtheid zien door zijn oplossingen uit te bereiden en aan te passen. Zo spelen de oplossingen in op markteisen. F5 behoudt daarbij een geïntegreerde en herhaalbare architectuur voor optimale efficiency", zegt Zeus Kerravala, analist bij de Yankee Group. "Door het bieden van virtuele edities van zijn BIG-IP Local Traffic Manager, Access Policy Manager, ARX en nu Enterprise Manager biedt F5 klanten de flexibiliteit om te kiezen voor het type oplossing dat het best aansluit bij hun eisen, zonder concessies te doen aan prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid."

Beschikbaarheid

Enterprise Manager versie 2.2 en Enterprise Manager Virtual Edition zijn per direct beschikbaar.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking (ADN). Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De flexibele F5-architectuur stelt organisaties in staat te innoveren op basis van informatie uit communities. Op deze manier kunnen organisaties hun IT-flexibiliteit verbeteren en op dynamische wijze diensten met een toegevoegde waarde aanbieden. Het is de visie van F5 om de beschikbaarheid van data en applicaties te combineren. Met deze combinatie profiteren klanten van een buitengewoon uitgebreide keuze hoe ze hun ADN-oplossingen inzetten. Dit opent een wereld van beheermogelijkheden voor applicaties, servers, storage en netwerkbronnen waarmee organisaties in staat zijn hun application delivery te stroomlijnen en kosten te besparen. Multinationals, wereldwijde organisaties, service- en cloud-providers, en leveranciers van Web 2.0-content vertrouwen op F5 om zakelijke successen te behalen. Voor meer informa tie: www.F5networks.nl.