Nieuwsuur


11-04-2011
Wat voor wapen gebruikte Tristan?
Alphen aan den Rijn probeert zich te hernemen na het bloedbad van afgelopen zaterdag. De vraag wat de dader bezielde is nog niet beantwoord. Inmiddels is wel duidelijk geworden dat hij eerder al psychische problemen had. Hoe kan iemand met zelfmoordneigingen aan een vuurwapenvergunning komen? Ook is nog onduidelijk welk type wapen hij precies gebruikte. In de studio reageren Sander Duisterhof van de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie en hoofofficier van justitie Kitty Nooy.

OM: werkstraf voor Marco Kroon
Het OM heeft in de zaak tegen Marco Kroon een deel van de bewijslast laten vallen, maar blijft erbij dat Kroon veroordeeld moet worden voor drugsbezit en wapenhandel. Officier van justitie Nicole Zandee licht dit toe.

Pingpongen met vluchtelingen
Duizenden vluchtelingen, die door de Italiaanse autoriteiten van Lampedusa werden gehaald, proberen nu naar Frankrijk te komen. Het gevolg: een heen-en-weer van vluchtelingen tussen Italië en Frankrijk, dat ze telkens terugstuurt. Correspondent Saskia Dekkers reisde af naar de Frans-Italiaanse grens.

Presentatie: Twan Huys, Rik van de Westelaken en Jeroen Stomphorst

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Lees meer op http://www.nieuwsuur.nl

Bloedbad in Alphen aan den Rijn
Alphen herdenkt slachtoffers
OP TV

Nieuwsuur
Nederland 2
Ma t/m vr: 22.00-22.52
Zaterdag: 22.00-22.30
Zondag: 22.00-22.10
Herhaling na middernacht