Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn heeft nu eigen postzegel

Burgemeester Fred de Graaf heeft vanochtend de eerste Apeldoornse postzegel ontvangen uit handen van TNT. De postzegel, met kenmerkende gebouwen en kunstwerken in de stad, is alleen in de gemeente Apeldoorn te verkrijgen. Het is een must-have voor verzamelaars maar bovenal speciaal voor Apeldoornse inwoners die hun stad terugzien op de postzegel.

De Apeldoorn-postzegel komt uit de serie Mooi Nederland die TNT sinds 2005 uitgeeft. De postzegelserie toont de steden van Nederland in volle glorie. Op elk postzegelvel staat steeds een andere Nederlandse stad centraal, waarbij het beeld verleden en heden met elkaar verbindt. Dit jaar zijn dat Almere, Eindhoven, Breda, Enschede en Apeldoorn.

Elk jaar wordt een nieuwe ontwerper aangetrokken om de serie te maken. Dit jaar is Huug Schipper de eer te beurt gevallen. Hij heeft met geschakeerde foto's de mooiste aspecten van Apeldoorn laten zien. Op het postzegelvel zijn onder andere De Kus op het Stationsplein, Paleis het Loo en Plantsoen Welgelegen te zien.

De postzegelvellen van Apeldoorn zijn verkrijgbaar bij alle TNT verkooppunten in de gemeente Apeldoorn.