Ingezonden persbericht


Intel lanceert nieuwe Atom-processor voor tablets

Intel wil ontwikkeling van Intel Atom-processorfamilie sneller laten verlopen dan Wet van Moore

SAMENVATTING

· Ruim 35 'Oak Trail'-apparaten verwacht vanaf mei 2011, van onder andere Evolve III, Fujitsu Limited, Lenovo, Motion Computing, Razer en Viliv.
· 'Cedar Trail', Intels volgende platform voor netbooks en instapniveau desktops, komt onder andere met Intel Wirelss Music, Intel Wireless Display, PC Synch en Fast Boot, evenals verbeteringen op het gebied van media, graphics en energieverbruik.
· Innovatie voor meer dan alleen pc's: Embedded Intel Atom Z670 maakt kleinere en dunnere apparaten zonder ventilator mogelijk, zoals mobiele medische apparaten, industriële tablets en draagbare PoS (Point of Sale) -apparaten.
· Intel is van plan om de ontwikkeling van zijn Atom-productlijn sneller te laten verlopen dan de Wet van Moore, met de komende drie jaar nieuwe producten op basis van drie nieuwe chiptechnologieën.
· Atom-platforms volgen Intels strategie van vrijheid in de keuze van het besturingssysteem: Google Chrome en Android, MeeGo of Windows.

11 april 2011 - Vanaf vandaag is het nieuwe Intel Atom-platform, voorheen bekend onder de codenaam 'Oak Trail' verkrijgbaar. Vanaf mei 2011 zullen tientallen apparaten met het nieuwe platform op de markt komen. Er zijn ruim 35 innovatieve tablets en andere apparaten ontworpen op basis van 'Oak Trail', door onder andere Evolve III, Fujitsu Limited, Lenovo, Motion Computing, Razer en Viliv, met diverse besturingssystemen.

Daarnaast zal Intel tijdens het Intel Developers Forum in Beijing een 'sneak peek' geven van zijn volgende generatie, 32nm Intel Atom-platform, bekend onder de codenaam 'Cedar Trail'. Dit nieuwe platform zal de basis vormen voor een nieuwe reeks dunne, lichte en stille netbooks, instapmodel desktops en alles-in-één systemen, zonder ventilator.

De nieuwe Intel Atom-processor Z760, onderdeel van het 'Oak Trail'-platform, biedt betere prestaties bij het afspelen van video, een betere beleving bij het browsen op internet en een langere batterijlevensduur, zonder dat dit ten koste gaat van de algehele prestaties. 'Oak Trail' biedt onder andere ondersteuning voor 1080p video en HDMI. Het platform ondersteunt ook Adobe Flash voor rijke content en op Flash gebaseerde games.

Dankzij deze verbetering van de energiezuinige prestaties is de Intel Atom processor Z670 in staat om applicaties op verschillende besturingssystemen te draaien, waaronder Google Android, MeeGo en Windows. Deze flexibiliteit betekent meer keuze in tablets en in hybride apparaten waarin de beste kenmerken van tablets en netbooks worden gecombineerd.

Het platform maakt ook nieuwe ontwerpen mogelijk die kleiner, dunner en energiezuiniger zijn, doordat de geïntegreerde graphics en de geheugencontroller direct op de processor zijn geplaatst. De processor zelf is 60 procent kleiner dan vorige generaties en verbruikt minder stroom. Dit maakt niet alleen apparaten mogelijk zonder ventilator, maar zorgt er ook voor dat een hele dag met het apparaat gewerkt kan worden op de batterij1. Overige kenmerken zijn onder andere Intel Enhanced Deeper Sleep, dat meer energie spaart wanneer het apparaat niet wordt gebruikt, en geoptimaliseerde Intel SpeedStep technologie. Een geïntegreerde HD decoding engine zorgt voor vloeiende weergave van 1080p video.

Bij de Intel Atom Z670 processors hoort de lood2- en halogeenvrije3 Intel SM35 Express Chipset, die is voorzien van USB 3.0 en Intel High Definition Audio.

Het nieuwe platform is ook bij uitstek geschikt voor tablets voor retail, de industrie en de gezondheidszorg. Oplossingen als zogenaamde 'mobile clinical assistants' maken het voor medisch personeel mogelijk om informatie rechtstreeks in te voeren in digitale patiëntendossiers, zonder een extra papieren tussenstap. Dit zorgt voor minder fouten, een betere workflow, meer productiviteit en lagere overheadkosten. Behalve de Intel Z670, biedt Intel nu ook de Intel Atom processor Z650 voor embedded apparaten, met 7 jaar lifecycle-ondersteuning op Windows en MeeGo.

Het volgende generatie 'Cedar Trail'-platform, dat gebaseerd is op Intels 32nm chipprocedé, zal verbeteringen bieden op het gebied van grafische mogelijkheden, waaronder ondersteuning voor BluRay 2.0, een aparte media-engine voor het afspelen van 1080p video en nieuwe weergavemogelijkheden, waaronder HDMI en DisplayPort. Nieuw zijn onder andere Intel Wireless Music, Intel Wireless Display, PC Synch en Fast Boot. Daarnaast maken verbeteringen in het stroomverbruik en TDP (Thermal Design Power) apparaten mogelijk zonder ventilator en met een langere batterijlevensduur. Dit betekent geen zoemende ventilators meer en robuustere ontwerpen. Intel voorziet momenteel alle bekende OEMs en ODMs van 'Cedar Trail' samples. Gebruikers kunnen in de tweede helft van 2011 dan ook een nieuwe generatie van innovatieve mobiele en desktop systemen verwachten, gebaseerd op het 'Cedar Trail'-platform.

Kijk voor meer informatie, foto's en benchmarks op http://newsroom.intel.com/docs/DOC-1976.


1 Software en werklasten die zijn gebruikt in prestatietests kunnen geoptimaliseerd zijn voor prestaties op Intel processors. Prestatietests, zoals SYSmark en MobileMark, worden uitgevoerd met behulp van specifieke computersystemen, componenten, software en functies. Variaties in de gebruikte systeemhardware, software of -configuratie kan de daadwerkelijke prestaties beïnvloeden. Raadpleeg andere informatiebronnen en prestatietests om overwogen aankopen volledig te evalueren, inclusief de prestaties van dat product in combinatie met andere producten. Kijk voor meer informatie op www.intel.com/performance.


2 Intels 45nm product wordt geproduceerd via een loodvrij procedé. Loodvrij volgens EUH RoHS Directive (2002/95/EC, Annex A). Er kunnen RoHS-vrijstellingen van toepassing zijn op andere componenten in het product.


3 Alleen van toepassing op componenten die vlamvertragers en PVC bevatten. Halogeniden minder dan 900 PPM broom, 900 PPM chloor en 1500 PPM broom en chloor gecombineerd.

Over Intel
Intel, marktleider in computerinnovatie, ontwikkelt en bouwt essentiële technologieën die dienen als de bouwstenen voor computerapparatuur over de hele wereld. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom en op http://blogs.intel.com. Intel is ook te volgen via Twitter: http://twitter.com/intel of http://twitter.com/IntelNederland.




Ingezonden persbericht