Ingezonden persbericht


Persbericht Utrecht/Nieuwegein, 11 april 2011

St. Antonius Ziekenhuis slaat eerste paal voor hypermodern Intensive Care complex

Vandaag is in Nieuwegein de eerste paal geslagen voor de nieuwe Intensive- en Medium Care afdeling (IC/MC) van het St. Antonius Ziekenhuis. De heer Dirk Schraven, lid van de Raad van Bestuur, gaf met het slaan van de eerste paal het startsein voor de bouw van dit hypermoderne complex. De nieuwe afdeling biedt in totaal 40 bedden en sluit straks nog beter aan bij alle eisen op het gebied van privacy, rust, infectiepreventie en veiligheid. In de zomer van 2012 moet het de IC/MC-afdeling gereed zijn.

Op de huidige IC/MC-afdeling van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein wordt aan ernstig zieke patiënten zorg verleend die aan alle hedendaagse eisen voldoet en waarbij gebruik wordt gemaakt van de meest moderne apparatuur. De bouw, die inmiddels ongeveer dertig jaar oud is, zal het komende jaar vervangen worden door een hypermoderne nieuwbouw die nog beter aansluit bij alle eisen op het gebied van privacy, rust, infectiepreventie en veiligheid. Het nieuwe complex, dat grenst aan de huidige afdeling, biedt straks ruimte aan 30 intensive care en 10 medium care bedden.

De verwachting is dat de bouwtijd ongeveer 14 maanden in beslag zal nemen en het nieuwe complex in de zomer van 2012 zal worden opgeleverd. Na de inrichting en verhuizing in augustus 2012 zullen naar verwachting in september 2012 de eerste patiënten op de nieuwe IC/MC-afdeling van het St. Antonius Ziekenhuis verzorgd kunnen worden.