Ingezonden persbericht


Published: 18:02 CEST 11-04-2011 /Thomson Reuters /Source: Delta Lloyd Groep /XAMS: DL /ISIN: NL0009294552 Aviva wil belang in Delta Lloyd Groep verminderen

Persbericht Amsterdam, 11 april


* Intentie tot verkoop door Aviva van circa 25 miljoen gewone aandelen Delta Lloyd Groep via accelerated book building
* Resulterend in een belang van ongeveer 43% in Delta Lloyd Groep

Delta Lloyd NV (verder: Delta Lloyd) maakt bekend dat haar grootaandeelhouder Aviva plc (verder: Aviva) vandaag het voornemen heeft bekendgemaakt om haar meerderheidsbelang in Delta Lloyd Groep af te bouwen. Dit voornemen is in lijn met de wens van Delta Lloyd Groep tot grotere strategische en financiële onafhankelijkheid van Aviva. Het past eveneens binnen de strategie van Aviva, zoals aangekondigd bij de beursgang van Delta Lloyd Groep in november 2009.

De gedeeltelijke verkoop van het belang zal gebeuren via een onderhandse plaatsing bij professionele institutionele investeerders ("de Aanbieding"). De Aanbieding omvat, afhankelijk van de vraag van investeerders, naar verwachting ongeveer 25 miljoen gewone aandelen Delta Lloyd. Dit komt overeen met 15,1% van de geplaatste gewone aandelen Delta Lloyd (exclusief ingekochte aandelen) en 14,0% van het stemrecht op aandelen Delta Lloyd. De aanbiedingsprijs zal bepaald worden nadat het vandaag gestarte accelerated book-building proces is afgerond.

De Aanbieding omvat naar verwachting een "class 1 transaction" volgens de Britse beursregels zoals van toepassing op Aviva. Als gevolg hiervan is de definitieve toewijzing onder voorbehoud van toestemming door aandeelhouders Aviva die gevraagd zal worden op een buitengewone aandeelhoudersvergadering Aviva die naar verwachting op 4 mei 2011 zal plaatsvinden.

Aviva bezit momenteel 96.488.795 van de 167.547.280 gewone aandelen Delta Lloyd NV zijnde 57,6% van de uitstaande gewone aandelen. Na afronding van de verkoop van de gewone aandelen Delta Lloyd via de Aanbieding zou Aviva ongeveer 71,5 miljoen gewone aandelen Delta Lloyd behouden, welke 43,1% van het geplaatste gewone aandelenkapitaal in Delta Lloyd vertegenwoordigen (exclusief ingekochte aandelen) en 40,0% van de stemrechten op aandelen Delta Lloyd.

De afspraken tussen Delta Lloyd Groep en Aviva over informatie en rapportageverplichtingen en orderly market arrangements zijn opgenomen in de Strategic Investment Agreement die te vinden is op de website van Delta Lloyd Groep www.deltalloydgroep.com.




Ingezonden persbericht