Gemeente Lochem


Sociaal Werkvoorzieningschap Delta gaat post gemeente bezorgen

De gemeente Lochem vindt duurzaamheid belangrijk. Duurzaam betekent ook mensen een kans geven op de arbeidsmarkt. Daarom sluit de gemeente Lochem een contract af met het Sociaal Werkvoorzieningschap Delta in Zutphen voor de bezorging van de post van de gemeente Lochem. Het contract geldt voor de periode van 1 mei 2011 tot 1 mei 2013.

Sociale doelstelling
Deze opdracht aan Delta draagt bij aan de sociale doelstelling van de gemeente. Het geeft de mensen die bij dit bedrijf werken de zekerheid dat er voor langere termijn werk is en het zorgt voor een financieel stabielere situatie van Delta. Ook is het voor de gemeente voordeliger om de post door Delta te laten bezorgen.

Geen Europese aanbesteding
Door een contract af te sluiten voor twee jaar kan ervaring opgedaan worden met Delta voor de postbezorging en blijft het contractbedrag onder de drempel van Europees aanbesteden.

TNT blijft in buitengebied bezorgen
De bezorgtarieven van Delta voor de postbezorging in haar bezorggebied liggen lager dan de tarieven van de TNT. Het gebied waar Delta zelf bezorgt bestaat uit de kernen van de gemeenten Lochem, Zutphen, Bronckhorst, Brummen en Voorst. Post voor buiten dit bezorggebied wordt door Delta aan TNT aangeboden ter verzending.

Afspraken over kwaliteit
Goede afspraken over de uitvoering en de te leveren kwaliteit worden vastgelegd in de overeenkomst. Alle uitgaande post van de gemeente wordt aangeboden aan Delta. Delta sorteert en frankeert de post op haar locatie in Zutphen. Uitzondering hierop vormt de verkiezingspost. Deze post kan Delta niet voor de gemeente verzorgen. Hierover maakt de gemeente aparte afspraken met TNT post.