Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 31 januari 2011

11e Van Foreest Publiekslezing door Jan Blokker

"Waar begint de victorie? Vaderlandse geschiedenis en nationale beeldvorming"

Het is inmiddels een goede traditie in Alkmaar: de Van Foreest Publiekslezing. Dit jaar houdt Jan BLokker de 11de lezing. De titel van de lezing is ""Waar begint de victorie?. Vaderlandse geschiedenis en nationale beeldvorming". De lezing is op dinsdag 12 april 2011 in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar om 20.00 uur (19.30 uur deuren open). De toegang is gratis. Kaarten zijn vanaf 1 februari te bestellen op www.INHOLLAND.nl/VanForeest.

Historicus en schrijver Jan Blokker gaat in op de betekenis van geschiedenis en de (vermeende) teloorgang van historisch besef in ons land. Over de kennis van de eigen geschiedenis wordt de laatste jaren veel gediscussieerd. Inmiddels is het Nationaal Historisch Museum teruggebracht van een event tot een website en op de Pedagogische Academie is geschiedenis verworden tot een bijvak. Blokker gaat ook in op eigen ervaringen met bewoners van Nederland en van het Noorderkwartier in het bijzonder.

toegangsbewijs
Voor de lezing is elk jaar grote belangstelling. Het aantal kaarten is beperkt. Vol is vol. Wie zich heeft aangemeld, ontvangt uiterlijk twee weken voor de lezing het programmaboekje. Dat is ook het toegangsbewijs.

De Van Foreest Publiekslezing wordt georganiseerd door MCA, Uvit, Hogeschool INHolland en Gemeente Alkmaar.

contactpersoon: afdeling marketing & communicatie