Gemeente Dongen

Sportgala wordt sportcafé

Publicatiedatum: 18-3-2011

Jaarlijkse huldiging sportman, sportvrouw, sportploeg Sportgala wordt sportcafé

De jaarlijkse huldiging door de gemeente Dongen van sporters en sportploegen die een bijzondere prestatie hebben geleverd bij zowel jeugd als senioren, krijgt dit jaar een andere opzet. Het sportgala wordt een sportcafé.

De afgelopen jaren werd in de hal van het gemeentehuis een breed opgezet sportgala gehouden. Er werd steeds gekozen voor een thema; in 2010 was dit "de bal".
Er was een (professionele) gast en Dongense sportclubs zorgden voor een demonstratie, in het verlengde van het thema. Daarbij was er sprake van ondersteuning van een groot scherm en videobeelden waarop de genomineerde sporters en hun prestaties te zien waren. De catering op het gala was voor rekening van de gemeente. In het kader van de bezuinigingen is nu besloten te kiezen voor een versoberde uitgave. Dat betekent dat de editie van 2011 ingrijpend is veranderd. Er is gekozen voor een andere locatie en een geheel andere opzet. Het sportgala wordt een sportcafé: kleinschaliger, maar wel met een intiem karakter waardoor sporters en publiek elkaar in een warme sfeer kunnen ontmoeten.

Bijzonderheden sportcafé
De avond zal worden gehouden op:
Datum : Dinsdag 12 april 2011
Tijdstip : 19.30 - 22.00 uur
Locatie : Het sportcafé van sportcomplex De Salamander, Belgiëlaan 2a, Dongen

Het sportcafé is voor iedereen toegankelijk, gratis entree.

Huldiging & quiz
Wethouder B. Evegaars (sportzaken) huldigt de sporters die door de vakjury zijn uitverkoren. Dat gebeurt in de categorieën sportman, sportvrouw, sportploeg (jeugd en senioren).
Tevens wordt er een quiz gehouden over zowel de Dongense als (inter)nationale sportwereld: petje op, petje af. De winnaar krijgt een prijs.

Sportfederatie & jury
Nieuw dit jaar is ook de samenwerking met de sportfederatie Dongen. Daardoor kan een nog beter contact worden gelegd met de achterban. Tevens maakt de sportfederatie sinds dit jaar deel uit van de jury, met twee personen.
De jury komt op maandag 28 maart aanstaande bij elkaar. Dan is het aantal kandidaten voor de ereprijzen bekend en zal de keuze worden gemaakt in de diversie categorieën. Bent u één van de drie door de jury gekozen kandidaten in een categorie, dan ontvangt u of uw team nog een persoonlijke uitnodiging voor het sportcafé.

Eregalerij
De winnaars komen traditiegetrouw met een foto terecht in de eregalerij van Dongense sporters en sportploegen, die sinds twee jaar een plaats heeft gekregen in sportcomplex De Salamander.