Gemeente Anna Paulowna

School der Poëzie bezoekt Anna Paulowna
De watertoren in Wieringerwaard gemaakt door A. Jonker

Dasja Koot, docente aan de School der Poëzie in Amsterdam bezoekt op dinsdag 12 april de bibliotheek in Anna Paulowna. Haar komst maakt deel uit van het Project âWater bindt Polderâ van de Stichting Kunst en Cultuur Anna Paulowna.

Kunstmanifestatie

De gemeente Anna Paulowna staat op het punt te fuseren met een aantal buurgemeentes onder de naam Hollands Kroon. Anna Paulowna blijft echter als polder bestaan. Een verbindend element in de polder is water en goed water beheer. Dit thema is dan ook door de SKC gekozen voor de Kunstmanifestatie âWater bindt Polderâ. In periode van 30 april tot en met 31 augustus worden daarbij verschillende kunstdisciplines getoond op twee buitenlocaties in Anna Paulowna.Â

Â

Workshop poëzie

Dasja Koot geeft in de bibliotheek een workshop van 13.30 tot 15.30 uur voor volwassenen die geïnteresseerd zijn in het lezen en schrijven van poëzie. Na een eerste kennismaking volgen verschillende werkvormen om het hoofd en de pols letterlijk en figuurlijk los te maken. Bij poëzie gelden geen strikte regels ten aanzien van hoofdletters, punten en woordenschat. Eigenlijk kan iedereen poëzie schrijven, als hij of zij zich zelf toestaat een beeld in eigen woorden te vangen. In dit geval gaat het over water in de polder in alle mogelijke verschijningsvormen. Daarbij worden alle zintuigen ingezet. Het resultaat van deze middag bestaat uit tenminste twee gedichten en de aanzet tot een creatieve omlijsting.
Â

Gedichten op zeildoek

De SKC wil een selectie van deze gedichten gebruiken voor een poëzie-expositie rond het thema water met gedichten op zeildoek. Deze expositie wordt op het natuurterreintje Ewijckveld in Van Ewijcksluis gehouden in de periode van 4 juni tot en met 31 augustus. Â

Inschrijven

De workshop is gratis. De bibliotheek zit in de MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna. Reserveren via: reserveren@kopgroepbibliotheken.nl of tel. (0223) 53 31 40.
Â