Gemeente Purmerend

Loop mee met de stadsschouw

25 maart 2011

Van 12 tot en met 23 april gaan de gemeenteraadsleden de straat op om te onderzoeken wat u vindt van het verkeer in de binnenstad. Hiervoor organiseert de raad stadsschouwen: Elk raadslid maakt met een groepje Purmerenders een wandeling door de binnenstad. Tijdens deze stadsschouw kunt u uw mening geven en suggesties doen over de verkeerssituatie en de bereikbaarheid van de binnenstad.

Een deel van de bewoners van de binnenstad is steekproefsgewijs uitgenodigd om mee te doen. Maar de gemeenteraad wil graag dat zo veel mogelijk mensen meelopen met de stadsschouw. Geef u dus op vóór 4 april via het aanmeldingsformulier. Of via de griffie: e-mail griffie@purmerend.nl of telefoon (0299) 452 713. Er zijn verschillende dagen en tijdstippen waarop u kunt meelopen met de stadsschouw.

Minder mobiel?

Mocht u minder mobiel zijn of denken dat uw deelname om andere redenen niet makkelijk zal zijn, neem dan gerust contact op met de griffie. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen meedoen en de gemeenteraad wil zijn uiterste best doen om dit voor iedereen die dat wil ook mogelijk te maken.

Verkeer binnenstad: Wat wil de Purmerender?

Aanleiding voor de stadsschouwen is dat Purmerenders regelmatig klachten hebben over de verkeerssituatie in de binnenstad. De klachten gaan over de verkeersdoorstroming, de bereikbaarheid van winkels, het parkeren, etc. Maar hoe ernstig zijn die klachten? Dit is aanleiding om de verkeerssituatie rond de Purmerendse binnenstad eens nader te onderzoeken.

Anders werken

Tegelijkertijd probeert de gemeente op een andere manier te denken en te werken. Ze wil meer 'van buiten naar binnen' werken. Dit betekent dat de gemeentelijke organisatie ('binnen') nog meer ruimte wil maken voor de inbreng van de inwoners van Purmerend ('buiten'). De gemeenteraad heeft daarom besloten om het onderwerp 'verkeer binnenstad' op een nieuwe manier aan te pakken. De raadsleden gaan zelf de straat op om te onderzoeken wat de bewoners en gebruikers van de binnenstad vinden van het verkeer in de binnenstad. Zo moet blijken of er echt sprake is van een situatie die moet worden verbeterd. Hiervoor houdt de raad dus de stadsschouwen.

Alles op alles

Nog meer activiteiten zijn werkbezoeken aan verschillende organisaties, het houden van een enquête en de inzet van sociale media. Zo wordt alles op alles gezet om te horen hoe u over het verkeer in de binnenstad denkt. Op 9 juni is er een eindsessie en worden de conclusies getrokken. Daarna bekijkt de raad met bewoners hoe eventuele problemen kunnen worden opgelost.

aanmeldingsformulier stadsschouw