Gemeente Westvoorne



Binnenkort wappert de Westvoornse vlag in Ghana

(persbericht)

Op 12 april om 15.00 uur overhandigt burgemeester De Jong de vlag van Westvoorne aan mevrouw Engels van de Stichting Old Tafo. De vlag is bestemd voor de âRockanje-schoolâ in Ghana.

Stichting Old Tafo heeft in 1996 het initiatief genomen om een school op te zetten voor straatkinderen in Kumasi, Ghana. De stichting zamelt geld in voor arme kinderen van de wijk Old Tafo in de Ghanese stad Kumasi om onderwijsmogelijkheden te bieden.
De initiatiefnemers zijn afkomstig uit Rockanje, zodoende heeft de school de naam âRockanje-schoolâ gekregen. Momenteel bestaat deze school uit een kinderdagverblijf, kleuterschool, basisschool en voortgezet onderwijs. De school telt 1400 leerlingen en er werken ongeveer 50 leraren.

De gemeenteraad heeft Westvoorne uitgeroepen tot Millenniumgemeente. Op deze manier wil de gemeente Westvoorne bijdragen aan het behalen van de Millenniumdoelen. Eén van deze doelen is om alle jongens en meisjes een kans op onderwijs te bieden. De Rockanje-school in Ghana is een voorbeeld van een project dat op zijn eigen manier bijdraagt aan het behalen van de Millenniumdoelen.

Met het overhandigen van de gemeentevlag vestigt de gemeente haar aandacht op het belang van goed onderwijs in de Derde Wereld en de betrokkenheid van Westvoorne daarbij. De stichting ontvangt van de gemeente Westvoorne een jaarlijkse subsidie als ondersteuning aan dit project
Â