12 april v erschijnt Gagarin - Het grootste avontuur van de mensheid

Persbericht van Dutch Media Uitgevers

Dinsdag 12 april verschijnt bij Lebowski Publishers Gagarin - Het grootste avontuur van de mensheid, een prachtige graphic novel naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de eerste mens in de ruimte. Met oog voor detail volgen we de 'Colombus van de kosmos' op diens heikele avontuur, waarmee vanaf de lanceerbasis Baikonoer in Kazachstan in 1961 voor het eerst een aardling het Grote Onbekende in werd gekatapuleerd. Cultuurreporter Rob van Scheers verdiepte zich ter plekke (Moskou; Kazachstan) in de achtergronden en schreef het scenario. Tekenaar Gustavo Garcia wist vervolgens precies de juiste sfeer te treffen. Het resultaat is een boek dat leest als een adembenemende avonturenroman: Pojechali! ('Daar gaan we!')

Joeri Gagarin maakte op 12 april 1961 met de Vostok 1 in 108 minuten een baan om de aarde. Op de basis Baikonoer in Kazachstan is dinsdag 5 april 2011 de Gagarin-jubileumvlucht van start gegaan. Een nieuwe Sojoez-ruimtecapsule met de bijnaam Joeri Gagarin is met twee Russen en een Amerikaan vertrokken naar het ruimtestation ISS. Op het omhulsel is het gezicht van de welbekende kosmonaut geschilderd.

Vanaf januari 2011 worden in Elsevier iedere week tot aan de verschijningsdatum twee pagina's uit de graphic novel Gagarin gepubliceerd. U treft de volledige voorpublicatie aan op onze website: www.lebowskipublishers.nl/gagarin

Zondag 10 april zal om 15.00 uur een speciale perspresentatie van Gagarin plaatsvinden tijdens de Dag van Gagarin in Space Expo te Noordwijk. U kunt zich hiervoor aanmelden via Lebowski Publishers.

Vooruitgesnelde lof voor Gagarin:
'Fantastisch! Eindelijk een goed stripverhaal over een van de grootste gebeurtenissen uit onze geschiedenis!' Piet Smolders, wetenschapsjournalist. In 1986 ontving hij voor zijn inspanningen de Joeri Gagarin-medaille van de Russische Ruimtevaartfederatie in Moskou.

*

Links:
http://www.lebowskipublishers.nl



Razende Robot Reporter