Gemeente Harlingen


basisonderwijs

Open dagen openbaar basisonderwijs

Op 12 en 14 april houdt het openbaar basisonderwijs van Harlingen haar open dagen. Op alle vier scholen staan de deuren die dagen van 9.00 - 17.00 uur open voor iedereen die er een kijkje wil nemen.

Het openbaar basisonderwijs kent twee stadsscholen: de obs 't Wad aan de Midlumerlaan en de o.b.s. Het Noorderlicht aan de F. Domela Nieuwenhuisstraat. Daarnaast zijn er openbare basisscholen in de dorpen Wijnaldum (E.P. de Boerschool) en Midlum (o.b.s. Middelstein).

De open dagen zijn in de eerste plaats bedoeld voor ouders van jonge kinderen die voor de schoolkeuze staan. Daarnaast is het ook voor andere belangstellenden een mooie gelegenheid om eens een indruk van de scholen te krijgen.
Tijdens de open dagen kan men veel informatie krijgen over de manier waarop de scholen werken. Men kan rondlopen, leraren en leerlingen aan het werk zien en gesprekken voeren met de directie. Sfeer proeven is voor veel ouders ook een belangrijk aspect. En.. ouders kunnen hun kind natuurlijk ook als leerling aanmelden.
De openbare scholen werken hard aan het behouden en verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Er wordt tijdig ingespeeld op allerlei onderwijskundige ontwikkelingen. De laatste jaren is ook veel aandacht besteed aan de gebouwen. Obs. Het Noorderlicht, de E.P. de Boerschool en de obs. Middelstein zijn gehuisvest in moderne gebouwen, aangepast aan het onderwijs van deze tijd. In het najaar wordt gestart met de verbouw van het hoofdgebouw van obs 't Wad aan de Midlumerlaan.. Het is de bedoeling dat het "nieuwe" gebouw een jaar later in gebruik wordt genomen. Op alle scholen is het werken met computers en het digitale schoolbord inmiddels heel normaal geworden

Iedereen die geĂŻnteresseerd is in het openbare onderwijs is van harte welkom tijdens de komende open dagen. De openingstijden zijn: dinsdag 12 en donderdag 14 april van 09.00 tot 17.00 uur