Rijksgebouwendienst


Nieuwe mijlpaal in toekomst Veenhuizen

donderdag, 7 april 2011

Veenhuizen een dorp met 200 jaar geschiedenis krijgt stap voor stap een nieuwe toekomst en laat zien hoe `levend' erfgoed kan zijn. De Rijksgebouwendienst en de Stichting Het Drentse Landschap nodigen u van harte uit voor een perspresentatie en rondleiding over de laatste en toekomstige ontwikkelingen in Veenhuizen op dinsdag 12 april 2011 van 11.30 uur tot 13.30 uur. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 10 april. Foto van het interieur maallust

De perspresentatie vindt plaats in het Ontwikkelingsbureau Veenhuizen, Hoofdweg 120.

De aanleiding voor de persuitnodiging is:

* de opening van Maallust, het voormalige agrarische bedrijf: met o.a. een melkfabriek en graanmaalderij én Klein Soestdijk, de voormalige directeurswoning van Justitie, één van de nieuwe parels in het bezit van de Stichting Het Drentse Landschap,
* plaatsing van de koloniën van Weldadigheid in Veenhuizen en Frederiksoord op de voorlopige Nederlandse lijst UNESCO Werelderfgoed. In Veenhuizen zijn geschiedenis, gebouwen en grond onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rijk, provincie en gemeente werken intensief samen om dit bijzondere erfgoed te renoveren en een nieuwe toekomst te geven.

Tijdens de perspresentatie zal Jan Altenburg, procesmanager voor Veenhuizen, van de Rijksgebouwendienst een korte toelichting geven over de gedachten achter en de plannen voor de toekomst van Veenhuizen.

Daarna wordt u rondgeleid door Maallust [nu een bierbrouwerij, winkel, kaasmakerij en outdoorcentrum] en Klein Soestdijk [geschikt voor wonen, werken/horeca en bed & breakfast]. Krijn Troost en Roel Sikkema van de Rijksgebouwendienst en Menno Sikking van Stichting Het Drentse Landschap zullen u informeren over deze recente renovaties.

Aansluitend aan de rondleiding is er gelegenheid aanvullende vragen te stellen of bestuurders [Hans van der Vlist, Hans van der Laan, Rein Munniksma, Ali Edelenbosch, Peter Jägers] te interviewen.

Aanmelden voor bij de presentatie / rondleiding kan tot uiterlijk 10 april via martina.vanhummel@rgd.minbzk.nl

Meer informatie:

www.rgd.nl/onderwerpen/de-gebouwen/veenhuizen/

www.toekomst-veenhuizen.nl

www.drentslandschap.nl

---