Rijksvoorlichtingsdienst

Agenda publieke optredens bewindslieden ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (Maandag 11 april tot en met zondag 17 april 2011)

Minister Maxime Verhagen

12 en 13 april
Minister Verhagen brengt op dinsdag 12 en woensdag 13 april 2011 een bezoek aan Duitsland. Het bezoek is een onderdeel van het staatsbezoek dat Hare Majesteit de Koningin, de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden in die week afleggen.

De minister heeft op 12 april een bilaterale ontmoeting met zijn Duitse collega, de heer Brüderle. Ook leiden zij samen een ronde tafel sessie met het Nederlands en Duits bedrijfsleven. Insteek van de conferentie is de vraag hoe we verder kunnen profiteren van de al sterke economische relaties en hoe Nederland en Duitsland in onder meer de Europese Unie samen sterker kunnen optreden.

Op 13 april opent Minister Verhagen een seminar van de Nederlands-Duitse Kamer van Koophandel over samenwerking in de dienstensector. Dezelfde dag spreekt de minister met de Bondsminister voor Onderzoek en Ontwikkeling. Onder meer het nieuwe Bedrijvenbeleid met negen topsectoren komt hierbij aan de orde evenals de mogelijkheden om op deze terreinen nauwer samen te werken.

Staatssecretaris Henk Bleker

Maandag 11 april
Staatssecretaris Bleker van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie beloont drie ondernemers die innovatieve ideeën voor duurzame stallen verder gaan uitwerken. Deze drie ondernemers krijgen elk 550.000 euro voor verder onderzoek naar en ontwikkeling van duurzame stallen. Het gaat om totaalconcepten voor een integraal duurzame stal. Er zijn twee concepten voor een varkensstal en één voor een duurzame koeienstal.

Aanvang: 13.30 uur (lunch vanaf 12.30 uur), slot en fotomoment ca 15.00 uur Locatie: De Klaverhof, Klaverpolderseweg 2, Moerdijk

17.00-19.00 uur:
Staatssecretaris Bleker is bij het congres 'de Gouden Greep' van de Nederlandse vereniging voor land- en tuinbouwjournalistiek. Het thema van de bijeenkomst is 'Een wereld zonder LNV'. Daarnaast reikt de staatssecretaris de prijs uit voor de beste landbouwjournalistieke productie.

Locatie: Kasteel de Vanenburg, Vanenburgerallee 13, 3882 RH Putten

Dinsdag 12 april
13.30-19.00 uur: Plenair debat Wet Dieren
Locatie: Eerste Kamer, Den Haag

Woensdag 13 april
10.00-13.00 uur: Wetgevingsdebat Verbod ritueel slachten Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

13.30-16.30 uur: Algemeen Overleg Dierziekten
Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

19.30-20.00 uur: VAO Visserij
Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

20.00-21.30 uur: Spoeddebat gezondheidseffecten intensieve veehouderij Locatie: Tweede Kamer, Den Haag

Donderdag 14 april
Landbouw en Visserijraad
Locatie: Brussel

Zaterdag 16 april
Opening open bedrijven dag in het kader van 200 jarige bestaan Staphorst Locatie: Marktplein, Staphorst

Zondag 17 april
Opening Expositie Antje Sonneschein
Locatie: Galerie Het Raadhuis, Eenrum




RVD Mediafeed