Politie Brabant Zuid-Oost

Géén 'bonnenquota' in korps Brabant Zuid-Oost

Zuidoost-Brabant, 12-04-2011 o Vandaag staat een bericht in de Telegraaf over een vermeende bonnenquota binnen de politie afdeling voor de gemeenten Deurne Asten en Someren. Dit is één van de 18 politieafdelingen van het korps Brabant Zuid-Oost.

De afdelingschef heeft in een interne memo onterecht de indruk gewekt dat de bonnenquota binnen de afdeling nog van toepassing is. Korpschef Simone Steendijk heeft reeds gistermiddag nadat het interne bericht bij haar was doorgekomen, onmiddellijk afstand genomen van de woordkeuze van de betrokken afdelingschef. Deze geeft toe zijn woorden onzorgvuldig te hebben gekozen. Hij heeft daarop zijn bericht aan de collega's genuanceerd. Ook neemt hij afstand van de indruk die is gewekt dat op zijn afdeling nog een zogeheten 'bonnenquota' wordt gehanteerd.

In het kader van handhaving van de verkeersveiligheid zullen geconstateerde overtredingen ook in de toekomst worden beboet. Dit maakt onderdeel uit van het politiewerk zonder dat daarbij sprake is van een opgelegde bonnenquota.

In januari al liet de korpsleiding via een intern bericht alle chefs en medewerkers weten per onmiddellijk de opdracht van de minister na te zullen leven: stoppen met elke vorm van sturing met als middel de bonnenquota.

Het korps heeft gisteravond de Telegraaf haar standpunt nog laten weten. Helaas is het blijkbaar niet meer gelukt deze boodschap mee te nemen in de berichtgeving van vandaag.