Politie Utrecht

Perberichten Heuvelrug, 09.20 uur

Utrecht, 12-04-2011

Diefstal

VEENENDAAL Een jongen werd op maandagmiddag beroofd van zijn geld.

Rond 16.20 uur kreeg de politie een melding van een straatroof op de Grote Beer. Een 14-jarige jongen uit Veenendaal stond met een vriend voor een winkel, toen hij aangesproken werd door vijf licht getinte jongens. De jongen moest sigaretten voor de jongens halen, maar dit weigerde hij. Vervolgens moest hij zijn portemonnee afgeven. De daders, allemaal rond de 16 jaar met kort zwart haar en één met een vlassig snorretje, pakten zijn portemonnee en dreigden met een mishandeling. Vervolgens pakten zij het geld eruit en ze gingen er vandoor.

De politie is op zoek naar getuigen. Als u meer informatie heeft kunt u contact opnemen via 0900-8844.

Verkeersongeval met letsel

RHENEN Op maandagmiddag kwamen twee fietsers met elkaar in botsing. Beiden moesten naar het ziekenhuis.

Omstreeks 14.15 uur surveilleerden agenten over de Utrechtsestraatweg in de richting van Elst. Daar werden zij gewenkt door een getuige omdat daar twee fietsers met elkaar in botsing waren gekomen. Een 57-jarige man uit Leersum is met een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben en een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. De andere fietser, een 64-jarige vrouw uit Leersum, moest ook naar het ziekenhuis. Zij had verwondingen aan haar gezicht en vermoedelijk een hersenschudding. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Jongetje gewond

VEENENDAAL Een jongetje werd op maandagavond aangereden door een auto.

De politie kreeg rond 18.40 uur een melding van een ongeval op de Kerkewijk. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat het ongeval vlak voor de spoorwegovergang had plaatsgevonden. Een jongetje (gegevens onbekend) fietste samen met zijn vader en broer over het fietspad, maar stopte niet voor een van rechtskomende auto. De bestuurder van de auto, een 22-jarige man uit Utrecht, kon niet meer op tijd tot stilstand komen en een aanrijding ontstond. Het jongetje had wat schaafwonden en een bult op zijn hoofd. Gezien het feit dat het nog erg jong was, is hij door een ambulance voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Politie roept benadeelden op aangifte te doen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Zaterdagavond zijn vier personen aangehouden voor het vernielen van fietsen. Uit onderzoek blijkt dat er is getracht meerdere fietsen open te breken.

Op zaterdag 9 april omstreeks 21.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat een groep personen mogelijk fietsen aan het stelen was. Agenten kwamen ter plaatse en troffen een aantal vernielde fietsen aan. De getuige zag de groep lopen en de agenten hielden twee jongens, 16 en 17 jaar uit Maarn en twee 19-jarige mannen, uit Driebergen-Rijsenburg en Doorn, aan. De politie roept benadeelden op om aangifte te doen. Het gaat om twee damesfietsen en een retromodel herenfiets. Mogelijk zijn er meer fietsen beschadigd of opengebroken. De benadeelden worden verzocht aangifte te doen op het politiebureau in Driebergen.