Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.40 uur

Utrecht, 12-04-2011

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Op maandagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een fiets en een auto.

Een 16-jarige jongen uit Amersfoort reed omstreeks 09.50 uur op zijn fiets een schoolplein af, de Zangvogelweg op. Hierbij zag hij de auto die van links kwam niet aankomen. De bestuurder van de auto, een 23-jarige man uit Amersfoort, had de jongen ook niet zien gezien. De jongen kwam op de motorkap van de auto terecht. De jongen stond na de aanrijding direct weer op, maar was wel gewond aan zijn knie. De ambulance heeft hem voor de zekerheid voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

Inbrekers aangehouden

AMERSFOORT Een jongen en twee mannen werden op maandagavond aangehouden voor het inbreken in een woning.

Rond 18.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een woning aan de Juliettestraat. Meerdere eenheden gingen direct ter plaatse en de agenten hebben de omgeving afgezet. In de brandgang achter de betreffende woning troffen de agenten een jongen en twee mannen aan, die voldeden aan het signalement. De verdachten, één van 17 en twee van 18 jaar uit Amersfoort, werden aangehouden. In de buddyseat van de scooter werden inbrekerswerktuigen aangetroffen, deze zijn in beslag genomen. Zij zijn in verzekering gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gewond

AMERSFOORT- Op maandag kreeg de politie de melding van een steekpartij. Later bleek het om een ongeluk te gaan.

Omstreeks 09.50 uur kreeg de politie de melding dat er iemand was gestoken met een mes aan het Neptunusplein. Agenten gingen ter plaatse en troffen niemand aan. Wel troffen zij bloed op de grond aan. Agenten hoorden getuigen en na onderzoek gingen zij naar de Van Brakelstraat, waar de verdachten zouden zijn. In een woning werden een 16-jarig meisje en een 17-jarige jongen aangetroffen. De jongen was gewond aan zijn arm en de wond moest gehecht worden. Onderzoek wees uit dat de twee elkaar kennen en een woordenwisseling hadden gehad. De jongen had vervolgens een mes op zijn arm gezet en het meisje wilde het mes afpakken. Op dat moment bezeerde de jongen zich en de twee zijn teruggegaan naar huis.