Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 12-04-2011

Met alcohol op onderuit

NIEUWEGEIN Een bromfietser ging op maandagmiddag 11 april met zijn scooter onderuit. Hij raakte lichtgewond.

Rond 16.45 uur reed een 42-jarige man uit Nieuwegein met zijn scooter over de Aert de Gelderhage en kwam in een bocht ten val. De politie en ambulance kwamen ter plaatse. Ambulancebroeders onderzochten de Nieuwegeiner. Hij bleek slechts schaafwonden te hebben opgelopen en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en uit een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. De agenten hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 400 ug/l, meer dan 4,5 keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en voor rijden zonder rijbewijs.

Fietsster gewond

IJSSELSTEIN Een vrouw raakte op maandagochtend 11 april gewond toen zij door een automobilist werd aangereden.

Rond 08.35 uur reed een 59-jarige automobilist uit IJsselstein de rotonde aan het Biezenplein op, komende vanaf de Lage Biezen. Daarbij zag hij een op de rotonde rijdende 44-jarige fietsster uit IJsselstein over het hoofd. Zij werd aangereden en kwam ten val. De IJsselsteinse liep letsel aan haar enkel op en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.