KNHS

Sanne Vos wint voor derde keer KNHS-Imperial Riding Cup 11 april 2011
foto winnaars

ASSEN (KNHS) Dressuuramazone Sanne Vos (Wijk en Aalburg) en haar pony TC Champ of Class Dvb (v. Champion de Luxe) zijn voor de derde keer op rij winnaar van een competitiewedstrijd om de KNHS-Imperial Riding Cup. Op zaterdag 9 april reden zij in Assen naar de winnende score van 71,85%.
In totaal gingen 38 combinaties van start op de terreinen van de Sunrise Stables. Tweede in de rubriek werd Dana van Lierop (Helmond) met Equestricons Day of Diva (v. Fs Dont Worry). De combinatie behaalde een score van 69,91%. Met een klein verschil werd ze opgevolgd door Febe van Zwambagt (Bergharen). Met haar pony Prince Z (v. Make My Day) reed zij naar een percentage van 69,77%. Dit was goed voor een derde plaats.

De KNHS-Imperial Riding Cup is voor bondscoach Tineke Bartels een mooie aanloop naar het Europees Kampioenschap. Zij is dan ook tevreden met het resultaat dat na deze wedstrijden te zien is. Het is leuk om te zien dat de top vier uit deze wedstrijd eerder ook al goed gepresteerd heeft. Ik ben erg blij met de continuïteit waarmee deze jonge ruiters presteren.

De tussenstand wordt aangevoerd door Sanne Vos. De drie overwinningen hebben haar 60 punten opgeleverd. De beste drie resultaten tellen mee voor de tussenstand. Febe van Zwambagt neemt hierin de tweede plek in beslag met 52 punten. De voorlopige derde plek is voor Michelle de Jonge (Groningen) met Hagelkruis Valentijn (v. Leuns Velds Lord) die op 45 punten staat. Tijdens de wedstrijd in Assen behaalde deze combinatie de vierde plek. Vos staat met haar pony Just You n Me op een gedeelde derde plek in het tussenklassement.

Op 28 mei vindt in Kootwijk de laatste competitiewedtrijd van de KNHS-Imperial Riding Cup plaats. Na deze wedstrijd wordt bekend gemaakt welke 16 combinaties zich selecteren voor een plek in de finale tijdens Outdoor Gelderland.

Voor meer informatie en de complete uitslag: www.knhs.nl > dressuur > competities

De KNHS-Imperial Riding Cup 2010/2011 is een dressuurcompetitie voor ponys op Z2-niveau, die bestaat uit een reeks van kwalificatiewedstrijden. De beste 12 (gekwalificeerde) combinaties plaatsen zich voor de finale. Startgerechtigd in deze competitie zijn ruiters en amazones die in 2011 niet ouder worden dan 16 jaar. Om deel te mogen nemen aan de KNHS-Imperial Riding Cup dient de combinatie twee keer een percentage van 63% behaald te hebben in een nationale individuele en/of landenproef binnen negen maanden voorafgaand aan de definitieve inschrijving van het competitiewedstrijd. De KNHS-Imperial Riding Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties klasse Z2-dressuur te bevorderen, dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming en opbouw richting de Europese kampioenschappen.