KNHS

Van Lanen en Van Lierop winnen KNHS-CHIO Rotterdam Cup Assen 11 april 2011
Winnaars young riders rubriek Assen

ASSEN (KNHS) Op zondag 10 april werd bij de Sunrise Stables in Assen de een na laatste competitiewedstrijd voor de KNHS-CHIO Rotterdam Cup verreden. In de Landenproef voor young riders ging de winst naar Michelle van Lanen (Uden) met haar Urchin B. De juniorenrubriek werd gewonnen door de vijftienjarige Dana van Lierop (Helmond) met DJ Tiësto (v. Rohdiamant).

A-kaderlid Michelle van Lanen reed met Urchin B naar een percentage van 68,60%. Dit was voldoende voor de winst. De tweede plek was voor Debora Pijpers (Abcoude). Met haar paard Now Im Here (v. Contango ) scoorde ze 66,27%. Derde in de rubriek werd Birgit van der Drift (Hoofddorp) die met haar paard Twister (Havidoff) een waardering van 65,18% kreeg. De winst leverde Van Lanen 20 punten in het tussenklassement op, opgeteld bij de beste twee resultaten uit eerdere wedstrijden staat zij nu op 43 punten. Dit is goed voor een derde plek in de tussenstand. De lijst wordt op dit moment aangevoerd door Angela Krooswijk (Prinsenbeek) met BMC Roman Nature (v. Rohdiamant) met 57 punten.

De juniorenrubriek bestond uit 29 combinaties. Op zaterdag behaalde Dana van Lierop de tweede plek met haar pony Equestricons Day of Diva (v. Fs. Dont Worry), de volgende dag reed ze naar de winst met DJ Tiesto met een score van 67,88%. Met een verschil van slechts 0,04% eindigde Denise Nekeman (Hasselt) met Ridderkerk SHT (v. Kennedy) als tweede. De amazone zette een score van 67,84% neer. MDH Ohio (v. Indoctro) werd door Anne Meulendijks (Heeze) naar de derde plek gereden met een percentage van 66,76%. Antoinette te Riele (Weert) blijft bij de junioren aan de leiding in het tussenklassement. Van Lierop staat na haar overwinning in Assen op een derde plek.

De laatste competitiewedstrijd van de KNHS-CHIO Rotterdam Cup wordt op zondag 29 mei verreden op het KNHS-centrum in Ermelo.

Voor meer informatie en de complete uitslag: www.knhs.nl > dressuur > competities

Kalender KNHS-CHIO Rotterdam Cup 2010/2011:
Zondag 29 mei 2011, KNHS centrum in Ermelo
Vrijdag 19 augustus 2011, FEI European Dressage Championships Rotterdam (finale)

De KNHS-CHIO Rotterdam Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en young riders (16 t/m 21 jaar) dressuursport te stimuleren en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. De KNHS-CHIO Rotterdam Cup biedt de A- en B-kaderleden tevens een verantwoorde opbouw naar de Europese Kampioenschappen.