KNHS

Bentley VDL wint KNHS-Silfit Masterclass in Horst 11 april 2011
Bentley VDL

HORST (KNHS) - Op zondag 10 april werd de vierde wedstrijd verreden van de KNHS-Silfit Masterclass 2011. Tijdens de menwedstrijden in Horst kwamen zes tuigpaarden aan start. Bentley VDL (v. Larix) gereden door Derk Jan Mekkes (Groningen) won de rubriek.

De jury voor deze competitiewedstrijd bestond uit KNHS-jurylid Tjeerd Velstra (Epe), burgemeester De Rooy van de gemeente Horst aan de Maas en Rene Postulart van Greenpoint Velo. Een enthousiast publiek zorgde voor extra sfeer tijdens de rubriek.

Na de eerste ronde werden plek vier, vijf en zes vastgesteld. Bakboord HBC (v. Larix) eindigde op de vierde plek. De hengst van HBC stal werd voorgesteld door Cees Embregts (Rijwijk). Vijfde werd de merrie Celesta (v. Marvel). Celestra is in eigendom van Jan Thijs en werd in Horst gereden voor Harry Claessen. De zesde plek was voor Colanda (v. Manno). De merrie van Stoeterij Embregts en Van der Gun werd gereden voor Thomas van der Weijden.

De drie overgebleven paarden werden uitgenodigd om nog een ronde te rijden. Bentley VDL bleek de sterkste in deze ronde. Aangemoedigd door het publiek werd hij als winnaar aangewezen. Tjeerd Velstra: Bentley VDL is een prachtige verschijning. Dit komt vooral door zijn goede front. Ook is het een paard met veel beweging en goed gebruikt van het achterbeen. Een tweede plek was er voor de vos Via HJ (v. Roy M) die werd gereden door Fera Lueks-Muggen (Lunteren). Haar vader Jan Muggen (Beilen) reed naar een derde plek met de hengst Zo Mooi (v. Roy M).

In het tussenklassement gaan Bentley VDL en Zo Mooi voorlopig aan de leiding. De volgende wedstrijd van de KNHS-Silfit Masterclass wordt op 25 april verreden tijdens C.H. Mierlo.

KNHS-Silfit Masterclass
Jonge aanstormende talenten nemen het in deze competitie op tegen gerenommeerde tuigpaarden. Zeven rijders en hun paarden gaan de strijd met elkaar aan. Deze combinaties krijgen tijdens een wedstrijd twintig minuten de tijd om publiek en jury te overtuigen van hun kwaliteiten. De aanspanningen worden iedere wedstrijd door een ander juryteam beoordeeld.