Woningcorporatie Ymere

Bouwmeesterbuurt in Almere 25 judokas rijker

12-4-2011

Veel leerlingen gaan enthousiast door na 12-weekse judoprogramma op school en in de wijk.

Vanuit het programma Schooljudo.nl zijn 25 kinderen direct lid geworden bij judoclub Sportstudio Buiten. Vier scholen in de Bouwmeesterbuurt hebben begin 2011 deelgenomen aan het 12-weekse judoprogramma op school en in de wijk. Alle lessen zijn verzorgd door gediplomeerd judodocent Nick Bullens.

Het binnenschoolse programma van Schooljudo.nl is op vier scholen gestart met 174 kinderen, gevolgd door naschoolse lessen in de wijk. Hier hebben 35 kinderen aan deelgenomen, waarvan er 25 kinderen zijn doorgestroomd naar de judovereniging.

Een dergelijk aantal kinderen dat lid wordt van de plaatselijke judoclub is buitengewoon hoog bij een schoolproject. Het aanbieden van judo tijdens de sportdag in september 2010 en de grote betrokkenheid van de judodocent zijn belangrijke elementen van het succes, aldus projectmanager Marcel Bosse van Schooljudo.nl.

Het programma Schooljudo.nl is een initiatief van Ymere. De corporatie werkt samen met de gemeente Almere en twaalf maatschappelijke partners om de aantrekkingskracht van de Bouwmeesterbuurt te versterken. Ook bewoners en ondernemers uit de buurt denken en doen mee met plannen voor de Bouwmeesterbuurt.

Sport is hierbij een belangrijk thema. Sporten bevordert de integratie en ontmoeting van bewoners uit de wijk wat de leefbaarheid ten goede komt, naast dat het gezond is. Woningcorporatie Ymere stelt financiële middelen beschikbaar om het judoprogramma te initiëren.