Essent


Essent laadt elektrische autoâs AutoRAI op

De elektrische autoâs die tijdens de AutoRAI op het buitenterrein rondrijden, worden opgeladen via oplaadpunten van Essent. Bezoekers van de Essent-stand kunnen een proefrit maken in een van de twee Tesla Roadsters die het energiebedrijf er presenteert.

Essent was ook in 2009 prominent aanwezig op de AutoRAI om elektrisch rijden te introduceren. Nu, 2 jaar later, heeft Essent landelijk en regionaal projecten gerealiseerd om te laten zien dat elektrisch rijden een serieuze mobiliteitsoptie is. Inmiddels zijn tientallen oplaadpunten geplaatst in onder andere Amsterdam, Den Bosch, Leeuwarden en Geertruidenberg, en ook bij Essent-kantoren. Ook werkt Essent samen met bedrijven zoals deelauto-organisatie Greenwheels en groene taxicentrale GreenCab in Utrecht.

Essent levert totaaloplossingen elektrisch rijden

Essent levert totaaloplossingen aan klanten die met elektrisch rijden willen starten en installeert, opereert en exploiteert laadinfrastructuur voor elektrische autoâs voor gemeentes en zakelijk klanten, zodat zij altijd eenvoudig en veilig hun elektrische autoâs kunnen laden.

Op de AutoRAI: laatste ontwikkelingen elektrisch laden

Op de AutoRAI (stand T 1.02) laat Essent de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van elektrisch laden.

RWE en elektrisch rijden

Essent is onderdeel van het Duitse RWE, dat actief is in diverse Europese landen. RWE zet sterk in op elektrisch vervoer in Duitsland en Europa. Zo werkt RWE bij de ontwikkeling van laadoplossingen nauw samen met de automobielindustrie. Ook zet het moederbedrijf van Essent zich in voor totstandkoming van standaarden, zodat gebruikers met 1 stekker en 1 pasje bij ieder laadpunt (van een willekeurige exploitant) in heel Europa terecht kunnen. Bij elkaar heeft RWE in Europa inmiddels bijna 700 laadpunten in 12 landen gerealiseerd voor elektrisch vervoer.

Ook rijden op Groen Gas

Essent zet ook in op rijden op Groen Gas; een van de schoonste en meest duurzame transportbrandstoffen. Zo startte Essent in 2008 de levering van Groen Gas aan tankstationketen Delta Oil. Ook introduceerde Essent samen met PON Automobielen al de Volkswagen Biogas Passat. Op dit moment rijdt al 50 tot 60 procent van het wegverkeer dat aardgas tankt, op Groen Gas van Essent.

Lid van stichting GroengasMobiel

Essent is nauw betrokken bij verdere ontwikkelingen van Groen Gas als transportbrandstof en lid van de stichting GroengasMobiel, waarin ook verschillende auto-importeurs, leasemaatschappijen, netwerkbedrijven en tankexploitanten zijn aangesloten. De stichting GroengasMobiel is ook op de AutoRAI aanwezig (standnr 02.101, hal 2).