Politie Drenthe

Dinsdag 12 april

Provincie Drenthe, 12-04-2011

Bromfietser aangehouden na belediging

NIEUW AMSTERDAM Maandag heeft de politie een 21-jarige man uit Veenoord aangehouden. Hij reed op een bromfiets over de Vaart zonder helm. Verder had hij geen rijbewijs en was de bromfiets niet verzekerd. Omdat dit niet de eerste keer was werd de bromfiets in beslag genomen. Daarop beledigde de man de betreffende agent, waarna hij werd aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal voor alle vier feiten. En de bromfiets wordt verbeurd verklaard en gaat naar de Domeinen.

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN Maandagmiddag controleerde de politie op de Jan Dekkerstraat een 45-jarige bromfietser uit Hoogeveen. Hij reed zonder helm en bleek te hebben gedronken. Bij de blaastest scoorde hij 530.

Man aangehouden na winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft maandagavond een 28-jarige man uit Emmen aangehouden. De man had bier gestolen in een winkel aan de Baander. De man was agressief geweest tegen het personeel. Samen met een personeelslid heeft de bedrijfsleider de man aangesproken. Deze wilde niet luisteren en is de winkel uitgelopen. De gewaarschuwde politie ging op onderzoek uit en trof hem aan achter het gemeentehuis. De man is aangehouden en het gestolen bier is terug naar de winkel.

Man aangehouden na beroving pizzakoerier

EMMEN Maandagmiddag kreeg de politie een melding dat er een 17-jarige pizzakoerier was beroofd aan de Weijtackers. De pizzakoerier zou onder bedreiging een pizza hebben moeten afgeven die voor een ander adres bestemd was. Na het instellen van een onderzoek hebben de agenten kort daarop in de nabije omgeving een 18-jarige verdachte uit Weiteveen aangehouden. De verdachte is ingesloten voor een verder onderzoek.

Eenzijdig ongeval

EMMEN Maandagmorgen raakte een 20-jarige jongeman uit Witteveen betrokken bij een eenzijdig ongeval aan de Slenerweg. Zowel de bestuurder als de inzittende uit Ter Apel (leeftijd nog niet bekend) zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht.

Getuigen gezocht van diefstal koper

COEVORDEN Afgelopen weekend is bij een bedrijfspand in aanbouw aan de Euregioweg een hoeveelheid elektriciteitskabel gestolen. De daders hebben een gat in het hek gemaakt en hebben gebruik gemaakt van twee kruiwagens. Vermoedelijk heeft de auto waar ze gebruik van hebben gemaakgt bij het kapotte hek gestaan. De politie zoekt getuigen van dit voorval. Hebt u informatie over deze zaak, neem dan contact op met de politie Coevorden, telefoon 0900 8844.