Politie Groningen

Dinsdag 12 april 2011

Provincie Groningen, 12-04-2011

Politie zoekt getuigen van inbraak autos

ZUIDHORN De politie doet onderzoek naar inbraken in autos. De inbraken en diefstallen vonden plaats in de nacht van zondag 10 op maandag 11 april tussen 23.00 uur en 06.00 uur op onder andere Akkerend, Drift, Pabe Broersemastraat, Noordstar, Frenspad en de Heemskerkstraat. Negen gedupeerden hebben aangifte gedaan. Tijdens de inbraken werden navigatiesystemen weggenomen. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden. Mogelijk dat mensen iets gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Gedupeerde gedregde spullen meldt zich

APPINGEDAM De spullen die vorige week uit het water van de Groote Heekt in Appingedam zijn gehaald, zijn van een inwoonster van de gemeente Slochteren. De vrouw meldde zich bij de politie toen ze in de media een foto van een kussensloop zag. De sloop en de goederen die boven water werden gehaald zijn enkele maanden geleden uit haar woning gestolen. Vorige week dinsdag vonden medewerkers van een waterschap in het water aan de Jukwerderweg een kussensloop met daarin verschillende goederen. De medewerker informeerde de politie die vervolgens een deel van de Groote Heekt onderzocht op zoek naar andere goederen. De politie vermoedde dat de spullen van diefstal afkomstig waren. Naar aanleiding van de oproep in de media hebben zich meerdere mensen gemeld. De spullen bleken afkomstig te zijn van een woninginbraak.

Man onder invloed

GRONINGEN Een 37-jarige man uit Haren is maandagavond aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man op het Sontplein en toen hij de agenten zag, ging hij er als een speer vandoor. Op de Petrus Campersingel werd hij langs de kant van de weg gezet en een blaastest bevestigde het vermoeden van de agenten. Hij werd aangehouden en op het bureau bleek dat hij ruim 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond bij verkeersongeval

STADSKANAAL Een 52-jarige man uit Stadskanaal is maandagmiddag op de kruising Provincialeweg N366 met de Nautilusweg in Stadskanaal gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Kanaalster verloor bij de afrit van de N366 door onbekende reden de controle over het stuur. De man reed rechtdoor, waarna hij via de berm tegen het viaduct botste. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd door een arts een bloedproef afgenomen. De proef moet uitwijzen of de verdachte onder invloed heeft gereden. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. De auto werd zwaar beschadigd afgesleept.

Vrachtauto overbeladen

GRONINGEN Bij een controle heeft de politie maandagochtend een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Peize bekeurd. Politieagenten controleerden de Drent op de Weg der Verenigde Naties in Groningen. De chauffeur vervoerde freeasfalt. Na weging bleek dat de vrachtauto 13% overbeladen was. De 50-jarige moest een deel van de lading afladen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 11 april op diverse plaatsen op snelheid.

Bedum, Rijksweg N46:aantal geregistreerde voertuigen: 3156, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Provincialeweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 996, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Veendam,Provincialeweg N366:aantal geregistreerde voertuigen: 2079, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Muntendam, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1550, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.
Groningen, Rijksweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 2253, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Noordhorn, Provincialeweg N355:aantal geregistreerde voertuigen: 1167, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 2415, aantal overtredingen: 408, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Verlengde Hereweg:aantal geregistreerde voertuigen: 545, aantal overtredingen: 112, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.