Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 12-04-2011

Gewapende overval

LOENEN AAN DE VECHT Een man pleegde op maandagmiddag 11 april een gewapende overval op een winkel.

Rond 12.30 uur kwam een man een winkel aan de Rijksstraatweg binnen. Hij bedreigde een caissière met een wapen. Daarna verliet hij met een geldbedrag het pand. Hij ging er te voet vandoor. De politiemeldkamer startte een Burgernetaktie, dit was voor de eerste keer in Loenen aan de Vecht.

Signalement:

Man met getinte huidskleur. De man droeg een vest met capuchon.

Aan getuigen van de overval en/of de vlucht van de verdachte, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Heeft u vragen over de Burgernetactie, over Burgernet in het algemeen of wilt u zich aanmelden als Burgernetdeelnemer? Neemt u dan contact op via burgernet@stichtsevecht.nl.

Meisje gewond

BREUKELEN Een meisje kwam op maandag 11 april met haar snorscooter in botsing met een auto.

Rond 08.45 uur reed een 51-jarige automobilist uit Breukelen vanuit een uitrit de rijbaan van het Zandpad op. Daarbij zag hij een 17-jarige snorfietsster uit Maarssen over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. Het meisje botste tegen de zijkant van de auto. Zij liep een vermoedelijk gebroken been en letsel aan haar gezicht op. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Mishandeling

HARMELEN/DE MEERN Een man mishandelde op maandagmiddag 11 april een vrouw. Hij werd aangehouden.

Rond 14.55 uur zagen meerdere getuigen dat een man op de Schepenen uit een auto stapte. Hij liep om de auto heen, opende het portier aan de passagierszijde en sloeg en schopte een vrouw die in de auto zat. Vervolgens stapte hij in en reed samen met de vrouw met de auto weg. Getuigen belden 1-1-2. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de auto en hun inzittenden niet meer aan.

Aan het begin van de avond zagen agenten de man in zijn auto op De Meerndijk in De Meern rijden. Zij gaven hem een stopteken en hij bleek alleen in de auto te zitten. De man, 30 jaar oud en afkomstig uit De Meern, bleek als verdachte van diefstal te worden gezocht. Daarop hielden de agenten hem aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Tot op heden is er geen aangifte van mishandeling gedaan door de vrouw die in de auto werd mishandeld. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort.

Bestolen door nepagenten

BREUKELEN Een vrachtwagenchauffeur werd aan het begin van de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 april van zijn geld bestolen.

Rond 00.30 uur lag een 34-jarige chauffeur uit Roemenië op het parkeerterrein Ruwiel aan de Rijksweg A2 in zijn vrachtwagen te slapen. Hij werd wakker van geklop op zijn portier. Hij zag twee mannen met een pet op, die zeiden van de politie te zijn. Zij doorzochten de vrachtwagencabine en de Roemeen moest zijn portemonnee tonen. De mannen haalden daar het geld, meerdere honderden euros, uit en gingen ervandoor. Zij stapten in een donkerkleurige Opel Astra en reden weg.

Aan getuigen van de diefstal en aan mensen die de donkere Opel Astra rond 00.30 uur op de parkeerplaats hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.