Politie Gelderland-Midden

27-jarige vriendin en zijn kinderen (een van 3 jaar en een van 6 maanden) te hebben mishandeld. De vrouw meldde zich maandag 11 april bij de politie voor het doen van aangifte, nadat ze een dag ervoor door haar vriend zou zijn mishandeld. Dat zou volgens haar zeggen al vaker zijn gebeurd. Afgelopen zondag zou de man haar weer hebben geslagen. Ook de kinderen zouden door de man zijn mishandeld en bleken letsel te hebben opgelopen. De Arnhemmer werd vervolgens thuis aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten.

---

Twee aanhoudingen na ontdekking hennepkwekerij

Publicatiedatum: 12-4-2011 10:39:38

EDE - Bij een pand op industrieterrein Klaphek in Ede heeft de politie maandagavond 11 april twee aanhoudingen verricht na de ontdekking van een hennepkwekerij. Het gaat om een 34-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats en een 39-jarige man uit Veenendaal.

Na klachten van overlast van omwonenden startte de politie een onderzoek om te bepalen of het betreffende pand zou worden gebruikt voor hennepteelt. Toen agenten rond half vijf poolshoogte kwamen nemen troffen ze een kwekerij aan met meer dan 2100 planten en kweekapparatuur. Tijdens de ontmanteling van de kwekerij en het onderzoek ter plaatse, kwamen de twee mannen aanrijden.

De Veenendaler bestuurde het voertuig en bleek zonder geldig rijbewijs en onder de invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Ademonderzoek wees uit dat de man alcoholpromillage had van 1,63. Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het exploiteren van de hennepkwekerij. De planten en kweekapparatuur zijn samen met het voertuig in beslag genomen. De beide aangehouden mannen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
(2011042860-wm)