Gemeente Nieuwegein

dinsdag, 12 april 2011

De gemeente Nieuwegein heeft hart voor haar ondernemers. Het bedrijfsleven in Nieuwegein moet kunnen groeien en bloeien. Zowel bestaande als nieuwe bedrijven. Daarom heeft het college van b&w de 'Economische Visie 2011-2015' op 5 april vastgesteld.

In deze visie staat beschreven: Nieuwegein wil haar belangrijke positie in de economie van Midden-Nederland verder versterken. We doen dit door ons voortdurend te verbeteren en nog meer samen te werken met onze partners. Voor de realisatie hiervan, zijn acht strategische thema's met bijbehorende actie's benoemd.

Reactie uit Nieuwegeinse bedrijfleven

De visie is stand gebracht in nauw overleg met het bedrijfsleven. Dit heeft ook geleid tot een bijzondere gebeurtenis; namens het complete bedrijfsleven van Nieuwegein is er positief gereageerd op de visie. Dit biedt goede perspectieven voor één van de belangrijke acties: het oprichten van een economisch platform Nieuwegein.

Vooral samen

Wethouder Economische Zaken, Wouter Kolff, is enthousiast. "Nieuwegein beschikt over een rijk bedrijfsleven dat haar steentje bijdraagt aan onze samenleving. De gezamenlijke reactie vanuit het bedrijfsleven laat zien dat ondernemers en gemeente elkaar weten te vinden. Samen komen we tot een ambitie waarbij we durven te kiezen en prioriteiten stellen. Om Nieuwegein als ondernemersstad klaar te maken voor de toekomst."

En dat betekent concreet...

Vanuit de gemeente zal de komende tijd extra aandacht zijn voor verschillende onderdelen. Denk hierbij aan: het onderzoek naar de havenontwikkeling op bedrijvenpark Het Klooster, de intensivering van bedrijfsbezoeken, de verbetering van bestaande bedrijfsterreinen, de aanpak kantorenleegstand, specifieke aandacht voor lokaal ondernemerschap onder andere bij aanbestedingen en de voorspoedige gronduitgifte op bedrijvenpark Het Klooster.

Als ondernemer meedenken?

Gemeente Nieuwegein heeft een ondernemerspanel. Ruim 350 ondernemers worden per jaar een aantal keer digitaal om hun mening gevraagd. Dit gaat om specifieke onderwerpen rondom de economie in Nieuwegein. Deze uitkomsten worden meegenomen in het te maken beleid. Op www.nieuwegein.nl/ondernemerspanel is meer informatie en uitkomsten van onderzoeken te vinden.