Persbericht van BU Business Information

PERSBERICHT

Den Haag, 12 april 2011

de Architect lanceert de Architect interieur app

de Architect interieur lanceert de eerste app over interieurarchitectuur en design van Nederlandse bodem, met als thema 'Dutch Design in Milaan'. Ter gelegenheid van de internationale meubelbeurs Salone del Mobile, die op 12 april van start gaat in Milaan, is op deze app het werk te ervaren van jonge en gerenommeerde Nederlandse ontwerpers. Een unieke en inspirerende interactieve uitgave met foto's, filmpjes, geluiden en bewegende beelden. De tweetalige app (Nederlands & Engels) is gratis te downloaden in de Apple store.

Bijzondere beleving
Het ontwerp van de app is gedeeltelijk gebaseerd op de printeditie, die in het Engels en Nederlands is uitgevoerd, en heeft hetzelfde thema, namelijk 'Dutch Design in Milaan'. Maar de app is in alle opzichten anders dan het blad: de redactie bedacht nieuwe artikelen, aangevuld met audiovisuele elementen, een nieuwe vormgeving, met meer en met bewegend beeld, en een nieuw ritme, met een interactieve navigatie, zodat het 'lezen' een hele bijzondere beleving wordt.

Uiteraard is extra informatie op te halen via het internet en de inhoud van de app te delen op social media als Twitter, LinkedIn en Facebook. De redactie is van mening dat een magazine op de iPad pas aantrekkelijk is wanneer de speciale mogelijkheden van het medium zijn benut en de lezer zich kan onderdompelen in het blad.

Visuele ervaring voor visueel ingestelde doelgroep Het ontwerp van deze app is van Quirina van Hof, vormgever van de Architect. Zij zond dit in voor de iPad Challenge van Sdu Uitgevers, die als doel had de ideeënvorming van apps binnen het bedrijf te stimuleren. Van Hof vindt dat de Architect interieur het ideale tijdschrift is om op de iPad te laten zien: "een app voor de iPad is bij uitstek de manier om een visuele ervaring te bieden aan een visueel ingestelde doelgroep."

Download nu gratis
de Architect interieur app is vanaf vandaag verkrijgbaar in de iTunes Apple store. Deze eenmalige editie is gratis te downloaden. http://itunes.apple.com/us/app/de-architect-interieur/id427827326?mt=8& ls=1

Over de Architect
de Architect is hét Nederlandse onafhankelijke en opiniërende platform op het gebied van architectuur, stedebouw, techniek en interieur. Als enige zakelijke medium stelt de Architect ontwerp en onderzoek centraal. Tijdschrift en website zijn een uitgave van Sdu Uitgevers in Den Haag. Meer informatie over de Architect kunt u vinden op www.deArchitect.nl

Over Sdu Uitgevers
Sdu Uitgevers behoort bij de top 3 van uitgeverijen van vakinformatie in Nederland en heeft tevens een belang in de Duitse juridische online uitgeverij juris Gmbh.
Met een uitgebreid aanbod van uitgeefproducten en -diensten blijft Sdu Uitgevers zichzelf én de dienstverlening aan haar klanten continu verbeteren. Innovatie staat daarbij op de eerste plaats. De belangrijkste klantgroepen van Sdu Uitgevers zijn professionals werkzaam bij de overheid, in de juridische en fiscale wereld, de zakelijke dienstverlening en in de bouwsector. Zij maken dagelijks intensief gebruik van de multimediale informatiebronnen van Sdu Uitgevers. Sdu Uitgevers is gevestigd in Den Haag en heeft ruim 600 medewerkers.
Meer informatie over Sdu Uitgevers kunt u vinden op www.sdu.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.dearchitect.nl
Bijlage:
* persbericht de architect interieur app 12-04-11doc


Noot voor redacties


BU Business Information

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter